CSM, aviz negativ la propunerile legislative de modificare a Legilor Justiţiei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
CSM, aviz negativ la propunerile legislative de modificare a Legilor Justiţiei
Justiție 09 Noiembrie 2017 / 15:54 780 accesări 2 comentarii

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat joi propunerile legislative de modificare a Legilor Justiției primite de la Camera Deputaților. Magistrații au respins proiectul de reformare a legilor justiției. Avizul este însă consultativ, iar parlamentarii nu sunt obligați să țină cont de el. Atât DNA, cât și Parchetul General au cerut respingerea în bloc a proiectelor pentru modificarea a trei legi din domeniul justiției.

Potrivit ordinii de zi publicată pe pagina de internet a CSM, Plenul urmează să analizeze propunerile legislative pentru modificarea și completarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, precum și a Legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii. Cu o săptămână în urmă, CSM anunța că a primit de la Camera Deputaților o solicitare pentru avizarea, până pe 9 noiembrie, a celor trei propuneri legislative privind modificarea și completarea Legilor Justiției, precizând că acestea vor fi transmise pentru consultare instanțelor și parchetelor. Marți, Adunarea Generală a procurorilor din DIICOT a votat cu o largă majoritate împotriva proiectului de modificare a Legilor Justiției, unul dintre motivele invocate fiind "incoerența" procesului de dezbatere și consultare profesională a magistraților. "Astăzi (7 noiembrie — n.r.), a avut loc Adunarea Generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în urma votului rezultând că larga majoritate a procurorilor s-au pronunțat împotriva modificărilor propuse prin proiectele transmise de Consiliului Superior al Magistraturii. Atât în cadrul procesului de consultare premergător, cât și în Adunarea Generală au fost exprimate numeroase opinii cu privire la sensul modificărilor propuse la Legile Justiției și la metoda urgentă de legiferare promovată", a anunțat DIICOT.

Miercuri, DNA a transmis că, în lipsa unei consultări a magistraților și a unor studii de impact, se impune respingerea "în bloc" a proiectelor de modificare a Legilor Justiției, prin acordarea de către CSM a unui aviz negativ pentru întregul pachet legislativ. "Având în vedere propunerile legislative depuse la Camera Deputaților pentru modificarea și completarea Legilor Justiției (Statutul judecătorilor și procurorilor, Legea pentru organizarea judiciară, Legea privind CSM), la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au formulat și au transmis la CSM un punct de vedere. Astfel, în principal, procurorii anticorupție apreciază că, față de modul de realizare a proiectelor, fără consultarea prealabilă a magistraților, fără o expunere de motive corespunzătoare și fără studii de impact, se impune o poziție fermă, de respingere în bloc a proiectelor, prin acordarea unui aviz negativ pentru întregul pachet legislativ", preciza un comunicat al DNA.

2 comentarii

Cine nu sare...cine nu sare... 18:47:48 / 12 Noiembrie 2017
ACUM SE VEDE CINE SUSȚINE ...DNA

CONSTRUIT perfect !...Noi SANTEM DNA...Și nu dăm socoteală decât..... stăpânului !.. Așa sa născut acest plan diabolic basist care avea atât CSM și CCR in ...buzunar.!..Cine putea opri Abuzuriile procurorilor DNA ?.. Când nu exista legea răspunderii magistraților !..O lege care trebuie introdusă urgent ..prim OUG.

Cum LEGILE BASISMULUI MAFIOT... 21:00:09 / 12 Noiembrie 2017
..NU POT FI SCHIMBATE ?

Ce justiție e asta.!.. Dezvălui ale torționarilor PDL PNL CIUMA GALBENĂ ale fostului colonelul SRI Daniel Dragomir (care spune că tot CPEX PSD are dosare pregătite la DNA..și sânt vreo 60.! )...care iese cu Dezvăluiri care în ălta țară se lăsau cu demisi și arestări la noi...DOSARELE SE.. CLASEAZĂ !..CE probe mai concludente vreți dl Lazar ?...Va veni și timpul Dvs !

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2255 secunde