Cum calmăm durerile de gât?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum calmăm durerile de gât?

Sănătate 01 Decembrie 2009 / 00:00 1057 accesări

Durerea de gât dă bătăi de cap multor persoane pe timp de iarnă. Acesta este, de obicei, primul semn că o răceală serioasă sau o infecţie a gâtului se poate instala. Specialiştii recomandă diverse metode de tratament, înainte de a trece la antibiotice. Cunoscută de milenii pentru proprietăţile sale de vindecare, mierea a rămas însă neglijată de către modernele studii ştiinţifice. Cu proprietăţile sale antiseptice, mierea este foarte eficientă pentru a calma tusea şi durerile de gât. Zincul este un oligoelement esenţial pentru organismul uman şi joacă un rol important în sistemul imunitar. Numeroase studii au demonstrat ca suplimentele de zinc au fost eficiente în reducerea duratei răcelii, gripei şi împotriva durerilor de gât. O cantitate mare de zinc se găseşte în stridii, carne, nuci, legume şi cereale integrale. Pentru a absorbi doze mai concentrate se pot lua, de asemenea, suplimente. Cimbrul calmează şi el durerile de gât. Cimbrul este cunoscut pentru proprietăţile sale antiseptice împotriva micro-organismelor, cum ar fi ciuperci şi bacterii, dar şi pentru proprietăţile sale antispastice. Utilizat sub formă de ceai, cimbrul este eficient pentru a calma o durere în gât sau tusea. Cimbrul poate fi folosit sub formă de ceai, ca o apă de gură sau făcând gargară. O infuzie de cimbru este eficientă împotriva acestui tip de durere. De asemenea, se poate face infuzie, la care se adaugă o linguriţă de miere.



Ştiri recomandate

12