Cum se explică eficiența tratamentului cu implant dentar? Iată ce tehnologie se află la baza sa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Cum se explică eficiența tratamentului cu implant dentar? Iată ce tehnologie se află la baza sa!

Sănătate 27 Iunie 2023 / 11:47 1744 accesări

Cercetarea medicală și progresul permanent al tehnologiei contribuie tot mai mult la îmbunătățirea calității vieții pentru fiecare persoană, indiferent de vârstă. Printre ramurile medicale al căror progres este cât se poate de vizibil se remarcă stomatologia.

În urmă cu numai câteva decenii, persoanele care pierdeau unul sau mai mulți dinți aveau la dispoziție doar două variante: fie rămâneau cu goluri în cavitatea bucală, fie foloseau incomoda proteză dentară mobilă. Ambele opțiuni se dovedeau a fi riscante și duceau la complicații majore, precum afectarea oaselor maxilare și mandibulare, migrație dentară, apariția cariilor și a bolii parodontale, afectarea digestiei și a funcționării organelor interne.

Astăzi, orice pacient care și-a pierdut dinții poate să apeleze la tratamentul cu implant dentar, superior din toate punctele de vedere soluțiilor mai vechi. Este vorba despre un șurub de mici dimensiuni, realizat din zirconiu, titan sau alte materiale 100% biocompatibile, care se inserează în os și ține locul rădăcinii dintelui pierdut.

În plus, implanturile pot susține cu succes o proteză fixă definitivă pentru intervale de timp îndelungate. Astfel, pacienții beneficiază de o soluție care nu doar arată, dar și se comportă, din toate punctele de vedere, la fel ca dinții naturali.

Tehnologia folosită pentru un implant dentar la clinica Dental Premier

Dacă te prezinți la această clinică stomatologică imediat după pierderea dintelui, vei beneficia de numeroase avantaje. Osul nu are timp să se tocească, dinții învecinați cu cel pierdut nu se deplasează, iar tratamentul este eficient și avantajos din punct de vedere al costurilor.

Este vorba despre tratamentul cu implant dentar, acesta fiind un șurub plasat direct în osul maxilarului sau al mandibulei. Implanturile sunt inserate printr-o procedură care durează aproximativ o jumătate de oră, timp în care pacientul se află sub anestezie, deci nu resimte nici cea mai mică senzație de durere.

Specialiștii găsesc soluții chiar și pentru pacienții care nu s-au prezentat la timp la clinică și care se confruntă cu tasarea oaselor maxilare și mandibulare. În acest caz, se optează pentru tratamentul cu implant dentar zigomatic, acesta având o lungime mai mare decât modelele clasice. Implanturile zigomatice se inserează în maxilarul superior, străbat sinusurile, iar vârful este ancorat în osul pometelui, cunoscut sub denumirea științifică de os zigomatic.

Efectuarea acestei intervenții complexe necesită participarea mai multor specialiști care lucrează în echipă: un chirurg oro-maxilo-facial, un chirurg dento-alveolar, un specialist în protetica dentară și un anestezist.

Mai mult decât atât, stadiul înalt la care au ajuns tehnologia și cercetarea medicală permite efectuarea cu succes a tratamentului, inclusiv pentru acei pacienți care nu au suficient os natural sănătos, dar nici nu doresc să se supună unei proceduri de augmentare osoasă.

Soluția constă în utilizarea unui schelet realizat din titan, cu ajutorul laserului. Acesta acoperă în totalitate osul maxilar sau mandibular și, datorită acestui fapt, oferă suportul necesar pentru lucrarea fixă atașată ulterior.

Procedura devine posibilă datorită realizării unui model tridimensional al osului pacientului, pe baza căruia este construit scheletul din titan ce urmează să fie fixat cu micro șuruburi speciale. Ele sunt fixate în pozițiile ideale pe baza informațiilor obținute cu ajutorul computerului tomograf.

În concluzie, indiferent de vârstă sau de problema cu care te confrunți, medicina actuală a ajuns la stadiul în care este capabilă să îți ofere tratamentul potrivit. Cu ajutorul unui implant dentar, îți vei îmbunătăți semnificativ calitatea vieții pentru o perioadă îndelungată de timp!



Ştiri recomandate

12