CVM Tomis, doar locul 4 la finalul sezonului 2010-2011

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Volei (m) / DA1, play-off, finala pentru locurile 3-4, meciul 4: CVM TOMIS CONSTANŢA - DINAMO BUCUREŞTI 2:3

CVM Tomis, doar locul 4 la finalul sezonului 2010-2011

Sport 30 Aprilie 2011 / 00:00 975 accesări

După şase sezoane în care a devenit de trei ori campioană şi de trei ori vicecampioană, echipa masculină de volei CVM Tomis Constanţa încheie primul eşalon al voleiului românesc în afara podiumului. Voleibaliştii Tomisului au pierdut vineri, în Sala Sporturilor, meciul 4 al finalei pentru locurile 3-4, Dinamo Bucureşti câştigând la capătul a cinci seturi, cu 3:2 (25:18, 20:25, 15:25, 25:13, 15:12), astfel că disputarea meciului 5 nu mai este necesară. După ce oaspeţii şi-au adjudecat primul set, gazdele au întors rezultatul, câştigând fără probleme seturile 2 şi 3. Voleibaliştii Tomisului nu s-a mai regăsit în setul 4, pierdut categoric, dar au început bine setul decisiv, conducând cu 3:1. A urmat la serviciu pentru Dinamo universalul Purice şi scorul a devenit 6:3 pentru oaspeţi, care s-au deprins apoi la 10:6. CVM Tomis nu a mai reuşit decât să se apropie la 10:11, Dinamo fiind echipa mai concentrată în finalul partidei. Cu scorul general de 3-1, Dinamo s-a impus în finala mică şi a primit medaliile de bronz la finalul confruntării de la ţărmul mării, în timp ce formaţia constănţeană încheie în genunchi un sezon cu multe nereuşite.

„Nu ne aşteptam să pierdem acasă, dar s-a întâmplat acest lucru. Dinamo a câştigat meritat medaliile de bronz. Îmi pare rău pentru această înfrângere. Urmează să se analizeze ce a fost bine şi ce a fost rău în acest sezon”, a spus, la finalul partidei, Radu Began, căpitanul Tomisului. „Locul 3 e şi bun, dar şi un pic rău dacă ţinem cont de evoluţia noastră în sezonul regulat. Rămânem cu amărăciunea că nu am jucat finala mare. Dar suntem pe podium. Mă bucur că s-a întâmplat aşa”, a declarat Daniel Rădulescu, antrenorul principal al echipei Dinamo.

Au evoluat - CVM Tomis (antrenori Viktor Sidelnikov şi Răzvan Parpală): Lescov - Miklashevich, Began (cpt.), Macovei, David, D. Pavel şi Marquinho - libero (au mai jucat: Mihăilă şi Spînu); Dinamo (antrenori Daniel Rădulescu şi Cristache Catană): Despotovski - Purice, Roman (cpt.), Şoloc, Todorovic, Harbuz şi Ilie - libero (a mai jucat: Dincă). Au arbitrat: Lucian Năstase (Galaţi) şi Corneliu Malaxia (Bucureşti).

Sâmbătă, de la ora 18.00, la Zalău, se va disputa meciul 3 al finalei pentru locurile 1-2 dintre Remat Zalău şi Explorări Baia Mare. Remat conduce cu scorul de 2-0 la general şi mai are nevoie de o singură victorie pentru a-şi păstra titlul de campioană (se joacă în sistemul “cel mai bun din cinci partide”). Dacă Baia Mare va produce sâmbătă surpriza, meciul 4 va avea loc duminică, tot la Zalău, de la ora 18.00.



12