Despre ipocrizie: Cazul Iohannis

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Despre ipocrizie: Cazul Iohannis
17 Noiembrie 2019 / 14:59 1256 accesări 9 comentarii
Adrian Năstase

Adrian Năstase

Aș vrea să înțelegeți de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când afirmă că, 30 de ani, PSD a fost o catastrofă și, de aceea, el cere disparitia „PSD-ului”. Dincolo de faptul că el nu participă la o campanie parlamentară, cu o competiție a partidelor, ci la o campanie prezidențială, în care concurenții trebuie să dovedească tocmai capacitatea de a lăsa deoparte haina de partid, în timpul mandatului. Daca Iohannis are ceva de criticat, el ar trebui să critice programul Vioricăi Dăncila, nu guvernarea sau programele PSD.

Îmi e greu să înțeleg ura sa împotriva PSD, a membrilor și simpatizanților săi, în condițiile în care, în perioada în care era primar, „a supt” serios de la partidul pe care acum îl demonizează.

Mă întorc la modul în care a funcționat colaborarea, la nivelul municipiului și județului Sibiu, dintre PSD și FDGR, condus de Iohannis, în perioada 2001-2004.Colaborarea s-a realizat conform punctului IV din protocolul national intre PSD/FDGR, lrealizat la dorinta expresa a primarului Iohannis care, in Consiliul municipal Sibiu, nu avea majoritate si dorea ca majoritatea formata din consilierii PSD sa-i sustina anumite proiecte! Lucru care s-a si intamplat!

S-au realizat, in parteneriat, proiecte importante care au pus bazele dezvoltarii remarcabile a Sibiului! Proiectele mai importante nu l-au avut pe Iohannis ca autor! Ele s-au nascut din colaborarea activa cu mediul economic, cultural, universitar al Sibiului. In baza protocolului, aceste proiecte au devenit o componenta de baza a Strategiei de Dezvoltare a municipiului si judetului Sibiu. Prezentate si sustinute de PSD la Bucuresti, aceste proiecte au fost sustinute de Guvernul PSD Nastase!Fara aceasta sutinere financiara ele nu puteau fi realizate pentru ca depaseau cu mult posibilitatile financiare locale!

Cele mai importante proiecte sustinute de guvern si implicit de PSD au fost :

1-Sibiu Capitala Culturala 2007 - este un proiect al Guvernului, negociat de mine cu premierul Luxembourgului, cu ajutorul ambasadorului Postolache si in care Primaria si Consiliul Sibiu au fost parteneri locali!Guvernul, prin Ministerul Culturii, a promovat acest proiect! In prima faza, Iohannis a privit cu scepticism proiectul… La inceput, la intalnirile care aveau loc in fiecare luni la Ministerul Culturii, cu ministrul Razvan Theodorescu, primarul Sibiului nu a dorit sa participe! Era total dezinteresat. Interesul a aparut cand a inteles ca e un proiect realizabil si foarte important! In final si l-a insusit dar, in 2007, el nu a mai invitat pe nici unul din cei care l-au sustinut si realizat.

2 - In vederea realizarii Proiectului Sibiu Capitala Culturala, prin Guvernul Romaniei au fost sutinute financiar o serie de proiecte de infrastructura pentru municipiul Sibiu, absolut necesare, printre care: ● Reabilitarea Centrului Istoric - cu finantare de la Guvern, direct si prin Ministerul Culturii ● Finantarea reabilitarii salii de spectacole THALIA - finantare de la Guvern, prin Consiliul Judetean Sibiu ● Modernizarea Statiei De Cale Farata Sibiu - finantare prin Ministerul Transporturilor.

3 - Pentru a asigura dezvoltarea economica durabila a municipiului si judetului Sibiu, s-a sustinut de catre Guvern constructia si finantarea Zonei Industriale Vest ca Parc Industrial (langa Aeroportul Sibiu). Este unul din primele parcuri industriale din Romania, realizat in parteneriat de catre Guvernul si autoritatile locale! Parcul a asigurat dezvoltarea puternica a Sibiului in deceniile urmatoare. Guvernul a asigurat prin ministerele de resort si companiile nationale si locale fondurile necesare pentru alimentarea cu energie electrica, gaze naturale, alimentarea cu apa, canalizare si drumuri .

4 - In baza protocolului PSD/FDGR, Guvernul a inceput, in 2003, Centura Ocolitoare a Municipiului Sibiu în Regim de Autostrada -Componenta a Autostrazii A1- un obiectiv extrem de important ca element de infrastructura pentru atragerea investitorilor in Zona Industriala Vest!

5 - In perioada 2001-2004 s-au realizat in Sibiu2260 locuinte sociale de catre Guvern prin Ministerul Transporturilor. A fost o contributie extrem de importanta la rezolvatea crizei locuintelor, generata de amplul proces de retrocedare a locuintelor solicitate in special de etnicii germani plecati din Sibiu sicare au cerut retrocedarea caselor pierdute abuziv in perioada comunista.

6 - Reconstructia Viaductului Gara Mare care, din cauza gradului mare de uzura si risc s-a inchis circulatiei si ingreuna accesul spre cartiere mari ale Sibiului - proiect la care Guvernul a finantat 50% din valoarea investitiei, restul revenind in parti egale Primariei si Consiluilui Judetean Sibiu!

7 - Finantarea de catre Guvern a celui mai mare Complex Financiar Bancar din tara care asigura sediile unor institutii extrem de importante pentru cetatenii judetului Sibiu! In aceea perioada era o criza acuta de spatii pentru functionarea unor institutii vitale judetului si municipiului. Spre exemplu, Casa de Pensii a Judetului Sibiu, Inspectoratul Judetan de Munca , Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, Diretia Judeteana a Finantelor Publice, CEC , Directia Judeteana de Telefoane, Facultatea de Stiinte Economice din Universitatea Lucian Blaga.Acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante investitii sustinute de Guvern in perioada 2000-2004! Unele au continuat evident si in anii urmatori, dar cred ca este extrem de important ca acestea au inceput inguvernarea PSD! Ele au pus bazele dezvoltarii durabile ulterioare a judetului si municipiului Sibiu! Sibienii sunt cei care au avut cel mai mult de castigat. Ei meritau aceste investitii.Iohannis a fost insa profitorul acestor realizari, obtinute cu sprijinul financiar, masiv, al PSD. Si este cel care acum considera ca PSD a fost „catastrofal” pentru Romania!

Imi amintesc ca l-am luat cu mine de vreo cinci ori in vizitele pe care le-am efectuat in Germania si l-am invitat in sedintele de guvern. De aceea, mi s-a parut incalificabil faptul ca, iesind din sedinta de guvern unde obtinuse un nou sprijin financiar, dupa ce isi rezolvase re-alegerea ca primar al Sibiului, in 2004, a anuntat, la Marius Tuca Show ca el il va vota pe Stolojan!

Sper că înțelegeți acum de ce îl acuz pe Iohannis de ipocrizie atunci când critică PSD și cere distrugerea sa. Și de ce vă îndemn să votați Viorica Dăncilă!

Loading...

9 comentarii

nicu duru 15:06:52 / 17 Noiembrie 2019
Moralist??

Matusa Tamara... Zambacian Oua Corbu.. Odrasla angajata la guvern.. Unde e morala.. In fular????

Sumer 18:01:35 / 17 Noiembrie 2019
Pt A.NASTASE

Ia spune ma meseriasule cati bai a dat guvernul P.S.D.oraselor unde ati avut voi primari si ce s-a facut cu bani in orasele alea. Nu vezi ca esti prost ma Nastase pentru ca lauzi P.S.Deu pentru ca nu i-a pus bete in roate lui Johanis cat timp a fost primar la SIBIU,adica partidul asta ajuns la putere le face o favoare celorlalti primari de orase sau presedinti de cons.judetene care nu sunt P.S.Disti daca le da bani care li se cuvin de drept,dupa parerea ta ce nu este P.S.Dist nu face parte din Romania daca ajung P.S.Disti la guvernare. GURA PROSTULUI ADEVAR GRAIESTE.

evelina 20:13:17 / 17 Noiembrie 2019
Pentru nicu duru

Vad ca aveti de data asta un limbaj decent. Spre stiinta dvs. (nu cred ca incercati sa manipulati, cred ca va luati informatiile exclusiv din site-uri securiste care v-au radicalizat pana la fanatism), baiatul lui Nastase era consilier onorific al Vioricai Dancila și neremunerat! asta ca sa va dau un singur raspuns, ca n_am timp de mai multe.

Evelina 20:15:34 / 17 Noiembrie 2019
Pentru Sumer

Omule, mai citeste o data! Sensul celor spuse de Nastase e altul! Citeste cu atentie, ca sa pricepi! Daca vrei sa il votezi pe Iohannis, e dreptul tau, desigur, dar nu te face ca nu pricepi. Ca daca intr-adevar nu pricepi, e grav.

Liviu Chilian 12:41:37 / 18 Noiembrie 2019
Cand Tziganu' s'a vazut imparat

In realitatea tragica din Rromarlania nebună de azi, "împăratul" sunt politicastrii-diabolici, suboameni sadici in frunte cu ALOGENI de teapa Fatalaului Natziganal si Vânzătorului de copii Romani, iar fiul e poporul distrus, Romanul alungat fara mila din tara lui! Ce trebuie sa stie kustendiliul kknsumator de merdia propagandiste gen telegrafuchistii - bunica maternă a Fatalaului a fost Zsido-Nemtzoaica din Bucovina! Prin urmare, Nascase si JewhANUS 'e' fratzigani! *** Noi, Românii supusi exterminarii de catre politicastrii sângerosi, trebuie sa amendam sfântul proverb românesc - Cand Tziganul s'a văzut împărat, întâi pe ta'su l'a'mpuscat cu pushkk merdialqaedana! *** Cu siguranță, va veni ziua cand merdialqaedani rabiati vor fi fost impushkktzi un stradă, si ei, de catre poporul renăscut din propria cenușă! Amin!

ARABU 13:12:02 / 18 Noiembrie 2019
Pentru Liviu Chilian

N-ai murit inca porc de caine, tot nebun ai ramas, aceleasi texte alambicate pe care nu le intelege nimeni. Acum ai devenit si aparatorul PSD-ului, bravo tovarase, mare comunist politruc trebuie sa fi fost tu pe vremea lu ceausescu. Asalaamu aleikum.

Liviu Chilian 18:28:56 / 18 Noiembrie 2019
Pentru ARABOU

Animaloid rabiat! Jigan...bârlit! Bobonar strecheat! Romanofob si anticrestin diabolic! Ai înnebunit cand ai citit vechiul cuvant expresiv românesc fătălău! *** Una din CURiozitatile deocheate din zoomenire - bobonarii, ciochistele si...sterpii vor sa egaleze Bolsevismul si Nazismul, sa ajungă dikktatori Credincioșilor! Huuuoooo!

ARABU 06:16:06 / 19 Noiembrie 2019
Pentru Liviu Chilian

Mare turbat de om esti, mi-ar place o dezbatere fata in fata cu tine, sunt sigur ca dupa primele 30 de minute te convertesti la Islam Insallah. Hai sa auzim de bine si sper sa piarda PSD-ul si de data asta alegerile ca atunci poate intri in depresie si nu mai comentezi pe aici.

Liviu Chilian 13:48:11 / 30 Noiembrie 2019
Pentru ARABU

Animaloidu'asta rabiat, ARABOU', este prototipul Jiganului-subom sadic ce'i urăște de moarte pe Români! Dar, in patologia lui demențială, pe nebun il rabiaza instantaneu adevarul christic! ARABOU' e pretutindenar! In politicastrie, merdia, administratziganie si...Sekkristime! Da! După cum se manifesta, după cum GUITZA, porculdecaine rabiat ARABOU' e Jigan-sekkurist! Zsidanofil! Antimusulman! E...militarat! Suge sângele boborului! Parazitul ce, n'asa, apără...țărișoara! Sa nu fie...reocupată de Români! *** In altă ordine de idei, JewhANUS a fost pupincurist nastasist, pesedizt! Un politicastru de laba a doua! Chiar asa a zis Vadim despre el: "Sekkritatea il foloseste, îl baga la înaintare pe acest "politician" de laba("mana") a doua". Barbata Neamțului Nătâng e progenitura unui sekkrist-satanic ceausist! Si tatăl lui Nascase a fost...kklonel sekkrist si punctum! Mama tatălui lui Nascase a fost Tziganca! Mama mamei lui JewhANUS a fost Jiganca! Ei sunt ALOGENII rabiati ce ne extermina pe noi, Românii! Huuuoooo - spuma asta'nveninata, asta pleavă si gunoi ce...apără flankkl!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Bloguri recomandate

România fără PSD
România fără PSD 2450 accesări
Pagina a fost generata in 0.1482 secunde