Evitaţi carnea, produsele de cofetărie şi patiserie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pe caniculă

Evitaţi carnea, produsele de cofetărie şi patiserie

Sănătate 29 Iulie 2010 / 00:00 723 accesări

Specialiştii ne recomandă ca în zilele toride de vară să evităm pe cât posibil consumul unor alimente, tocmai pentru a evita apariţia unor îmbolnăviri, cum ar fi toxiinfecţiile alimentare sau bolile diareice acute. Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ne sfătuieşte să consumăm cât mai multe fructe şi legume proaspete, să ne hidratăm mai bine decât de obicei şi să evităm mâncărurile cu carne sau produsele de patiserie şi cofetărie. El spune că este ideal să consumăm peşte, care asigură organismului acele grăsimi esenţiale Omega 3, absolut necesare pentru sănătate. În privinţa lichidelor, medicul este de părere să nu ne ferim de ceaiurile calde, deoarece ele ajută la o mai bună termoreglare a organismului. “Dar ceaiul şi cafeaua, mai ales, sunt uşor diuretice, de aceea cafeaua este bine să fie însoţită şi de un pahar mare cu apă”, a atenţionat dr. Mencinicopschi. Vara, când consumul de alimente este mai modernat, este ideal să ne detoxifiem organismul, profesorul precizând că în alimentaţie ar trebui să se pună accent pe legume şi fructe.



Ştiri recomandate

12