EXCLUSIV! A demisionat de la „Ovidius“ după 24 de ani! Ce s-a întâmplat?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În urma unor dispute? EXCLUSIV! A demisionat de la „Ovidius“ după 24 de ani! Ce s-a întâmplat?
Educație 12 Februarie 2016 / 14:53 3114 accesări 2 comentarii

Dr. Mihai Onciu

Dr. Mihai Onciu

Universitatea „Ovidius“ din Constanța (UOC) a pierdut un cadru didactic cu o vechime în învățământ de aproximativ 24 de ani. Este vorba despre șeful de lucrări dr. Mihai Onciu, fostul șef al Serviciului de Medicină Legală Constanța. A profesat la Facultatea de Medicină a UOC încă de la începuturi, la nici 2 ani de la înființarea facultății, mai exact. Circa 8 ani a fost la catedra de Anatomie, după care aproximativ 15 ani la Medicina Legală. Lucrul cu studenții i-a plăcut foarte mult, spune medicul, pentru „Telegraf“. Nu i-a fost deloc ușor să ia această decizie, dar a gândit că este ”momentul să schimbe ceva în viața sa”. Deși se vehiculează zvonuri potrivit cărora, de fapt, demisia sa a venit în urma unor dispute mai vechi cu actualul șef al Serviciului de Medicină Legală, dr. Marius Popa, dr. Onciu a negat, precizând că pur și simplu vrea să meargă pe un alt drum. De altfel, el urmează să susțină examenul de medic specialist și în psihiatrie, nu peste mult timp.

CE SPUNE RECTORUL Rectorul UOC, prof. univ. dr. Sorin Rugină, a declarat, pentru ”Telegraf”, că, deocamdată, nu a analizat demisia dr. Onciu, dar că ea va fi discutată în prima ședință a unității de învățământ care va avea loc săptămâna viitoare. ”Deocamdată nu vă pot spune nimic pentru că este încă la mapă. Rămâne să discutăm, să analizăm”, a declarat rectorul UOC.

DOSARE GRELE ÎN MÂINILE DR. ONCIU! Dr. Mihai Onciu s-a făcut remarcat în Constanța, dar și în țară, în urma numeroaselor dosare grele care i-au trecut prin mână de-a lungul anilor, ca medic legist. Astfel, trecem în revistă câteva dintre acestea: celebrul caz Băhăian, care a șocat întreaga opinie publică; cazul tragediei aviatice de la Tuzla, în care 12 militari au murit după ce avionul la bordul căruia se aflau s-a prăbușit în timpul decolării; incendiul de la Beirut, în care 3 tinere și-a pierdut viețile în urma unui devastator incendiu; cazul elicopterului SMURD prăbușit în lacul Siutghiol, în urma căruia s-au pierdut 4 vieți omenești; cazul triplului asasinat de la Cernavodă și exemplele pot continua.

Citește și:

Ilegal la Medicină Legală?! S-au schimbat probele în timpul concursului!

Cine a dat verdictul în concursul de la Medicina Legală Constanța?

loading...

2 comentarii

Pt Rugina 21:30:24 / 12 Februarie 2016
Precizare

Degeaba esti rector, demisia nu se discuta, nimic nu ai invatat in atatia ani. De demisie se ia act. Vai de tine. Si mai vrei rector inca patru ani.

X9 17:54:39 / 20 Februarie 2016
Pentru Pt Rugina

Pentru că un leader negociază, încearcă să păstreze oamenii buni. Cât timp nu se „ia act” de demisie, aceasta se poate retrage. Odată confirmată, postul este scos la concurs și nu se mai poate reveni asupra decizie. De-asta „se discută”. Dar ce știi tu?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.1953 secunde