Incertitudine la nivelul Ligii a 2-a la fotbal

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
După întâlnirea reprezentanților echipelor

Incertitudine la nivelul Ligii a 2-a la fotbal

Eveniment 24 Iulie 2015 / 00:00 1342 accesări

Reprezentanții cluburilor din Liga a 2-a la fotbal, printre care s-a numărat și președintele FC Farul Constanța, Auraș Brașoveanu, s-au întâlnit, la Casa Fotbalului din București, cu președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pentru a decide sistemul de desfășurare al noului sezon al ligii secunde, care va începe la 29 august. După lungi discuții, nu s-a luat nicio măsură clară, așteptându-se ședința Comitetului Executiv al FRF, programată la 29 iulie. Totuși, conducătorul grupării de pe litoral este convins că se va menține actualul sistem. „Eu zic că nu se va mai retrage nimeni, astfel că vor rămâne două serii. Mai mult, există varianta ca și FCM Dorohoi să fie primită în competiție. În acest moment nu se poate forma o singură serie, pentru că s-au înscris toate echipele”, a explicat Brașoveanu.

În schimb, Burleanu își dorește o singură serie, cu 22 de echipe. „Până la data-limită s-au înscris 27 de echipe în Liga a II-a care au fost repartizate în două serii: Seria 1, cu 13 echipe, și Seria a 2-a, cu 14 echipe. Sistemul de joc este cel de până acum, cu play-off și play-out. În acelaşi timp, le-am transmis cluburilor, iar acest lucru va fi întărit luni şi din punct de vedere regulamentar, că o echipă care începe competiţia şi se retrage ulterior va fi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic în judeţul respectiv. Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea, până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie, putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se vor mai juca play-off și play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică, dacă ele conştientizează că au şanse mari să se retragă pe parcursul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a. Până acum regulamentul prevedea sancţiune cu retrogradare în eşalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur, pentru a nu afecta competiţia”, a spus președintele FRF.

PRIMUL AMICAL AL VERII

După două săptămâni de pregătire, FC Farul Constanța va disputa mâine, de la ora 10.30, pe stadionul „Farul”, o primă partidă de verificare, întâlnind echipa din Liga a 3-a Înainte Modelu. Cu această ocazie vor juca din nou în tricoul grupării de pe litoral Vasilică Cristocea, Sorin Chițu și Adrian Pătulea, care au revenit în această vară la Constanța, și va debuta Daniel Barna. În plus, va fi testat un mijlocaș ofensiv în vârstă de 29 de ani, Mihai Nicorec, care a evoluat ultima oară la ETO Gyor, în prima ligă din Ungaria. „Ne-am întărit și ne vom mai întări. Dacă ne organizăm cum trebuie, ne putem gândi la promovare”, a spus Brașoveanu.

Taguri articol


12