Klaus Iohannis: Din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Klaus Iohannis: Din semestrul doi, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide

Administrație, Educație 14 Ianuarie 2021 / 18:07 2514 accesări
Foto: presidency.ro

Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru pe tema redeschiderii școlilor.

Iohannis a anunțat, după ședința de la Palatul Cotroceni, că din 8 februarie majoritatea şcolilor se vor redeschide.
Decizia va fi una descentralizată, și se va lua în funcție de evoluția pandemiei și de scenariul în care se află fiecare localitate.

"Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a explicat criteriile după care se vor redeschide școlile:

"În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale - VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală."

Despre învățământul universitar, președintele a spus că decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte.

"Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul", a precizat şeful statului.

Președintele a mai spus că toate celelalte măsuri impuse de pandemie rămân în vigoare și a anunțat că înainte de anunțata începere a școlii, se va face o reevaluare a situației pandemice și decizia finală va fi luată în 2 februarie.12
Pagina a fost generata in 0.1449 secunde