LPF vrea să permită consumul de bere pe stadioanele din România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

LPF vrea să permită consumul de bere pe stadioanele din România

Sport 25 Februarie 2021 / 09:07 796 accesări

Liga Profesionistă de Fotbal doreşte modificarea Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, în sensul de a permite vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive.

"Fanii fotbalului românesc sunt o forţă, au foarte multe idei corecte, iar astăzi, în cadrul întâlnirii cu ministrul sportului Eduard Novak, am dezbătut oportunitatea modificării Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. În cadrul discuţiei, am avansat propunerea de a modifica legea în sensul de a permite vânzarea şi consumul berii slab alcoolizate în cadrul arenelor sportive, acest lucru fiind permis în alte ţări europene", a scris secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pe Facebook.

În urmă cu câţiva ani, UEFA a renunţat la interdicţia de vânzare a berii la meciurile care se dispută sub egida sa, însă comercializarea acestei băuturi pe stadione se poate face numai cu acordul autorităţilor din fiecare ţară.


S-a discutat și despre revenirea spectatorilor pe stadioane.
Ministrul Tineretul și Sportului, Eduard Novak, a declarat că unul dintre principalele sale obiective îl reprezintă întoarcerea fanilor pe stadioanele din România.

Justin Ștefan, a venit cu o serie de precizări. Oficialul LPF a anunțat că beneficiază de tot sprijinul șefului MTS și urmează să aibă o discuție și cu Raed Arafat și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a lua o decizie.

"Ne-am întâlnit astăzi cu ministrul Eduard Novak. Ne-a asigurat că avem sprijinul lui pentru deschiderea stadioanelor. Urmează să avem discuţii cu domnii Arafat şi Voiculescu în perioada imediat următoare, sens în care vom trimite solicitări oficiale către IGSU şi Ministerul Sănătăţii. Le vom demonstra acestor domni că regulile propuse de noi asigură protejarea sănătăţii oamenilor şi, împreună cu liderii de galerii, ne vom asuma respectarea acelor reguli, în caz contrar urmând a acceptă ideea de a se reveni asupra deciziei de deschidere a stadioanelor.
Le vom cere să înceteze imediat orice formă de discriminare în raport cu fanii din fotbalul românesc şi să asigure un tratament egal al sportului în raport cu alte activităţi de divertisment precum spectacolele, cinematografele, restaurantele etc. Este inacceptabil că industria sportului să fie tratată diferit în raport cu alte industrii. Familia sportului românesc s-a trezit şi nu va permite nimănui că sportul şi fanii săi să nu fie respectaţi", a precizat Ştefan.12
Pagina a fost generata in 0.1958 secunde