Ludovic Orban: "nu există acum discuţii despre starea de urgenţă"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ludovic Orban: "nu există acum discuţii despre starea de urgenţă"

Politică 19 Noiembrie 2020 / 09:55 1504 accesări

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că nu există în acest moment discuţii despre introducerea stării de urgenţă, iar starea de alertă oferă instrumentele necesare autorităţilor pentru a ţine sub control pandemia.

"Starea de urgenţă oferă puţine măsuri suplimentare faţă de starea de alertă. (...) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă. Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile.
Sigur, mai avem o problemă cu primarii, noi nu putem de exemplu să suspendăm autorizaţia unei terase care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi de aceea am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare", a declarat premierul, într-o emisiune la România TV.

El a precizat că "până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învăţământul se desfăşoară online".

Ludovic Orban a spus că a fost crescut numărul şcolilor conectate la internet cu peste 3.000, au fost distribuite "un număr impresionat de tablete" şi au avut loc "nenumărate" întâlniri cu operatorii de telefonie mobilă, cărora li s-a cerut să fie mărită acoperirea la internet în mediul rural.

Sursa articol: Agerpres12