Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat de Iohannis să formeze noul Guvern

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ludovic Orban, prim-ministrul desemnat de Iohannis să formeze noul Guvern
Politică 15 Octombrie 2019 / 17:09 1543 accesări 0 comentarii

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marți după-amiază, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, că prim-ministrul desemnat să formeze noul Guvern este liderul PNL Ludovic Orban, „promotorul moţiunii de cenzură”.

„Am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, preşedintele PNL, celui mai mare partid din opoziţie, promotorul principal al moţiunii de cenzură. Aşa e democratic corect, aşa se va întâmpla”, a declarat preşedintele României.

Klaus Iohannis a mai precizat că noul guvern va avea un mandat scurt.

„După consultările cu partidele politice parlamentare am tras concluzia pe care am spus-o şi după prima rundă de consultări, că se conturează un guvern în jurul PNL-ului. PNL-ul a fost singurul partid care a venit la consultări şi a spus direct că sunt dispuşi să îşi asume guvernarea în această perioadă de tranziţie. Guvernul va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare”, a mai spus Iohannis.

Preşedintele USR Dan Barna, liderul UDMR Kelemen Hunor şi preşedintele PNL Ludovic Orban au fost ultimii politicieni pe care preşedintele i-a consultat marţi pentru formarea majorităţii. Liderul USR, Dan Barna, l-a prevenit pe şeful statului că USR insistă să existe consens politic pentru pregătirea anticipatelor, iar liderul UDMR a menţionat că nu va acorda un cec în alb fără să cunoască programul de guvernare.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1921 secunde