Luni începe Festivalul de Flaut „Marea Neagră“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Luni începe Festivalul de Flaut „Marea Neagră“

Cultură 28 Februarie 2016 / 16:42 1048 accesări
Flautistul Gabriel Marin

Flautistul Gabriel Marin

Iubitorii muzicii culte sunt invitați să participe la o manifestare internațională în care vedetă este flautul. Este vorba despre „Marea Neagră Flute Festival”, eveniment care se desfășoară în perioada 29 februarie - 2 martie, la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” și la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”.

Primul concert va avea loc luni, 29 februarie, de la ora 19.00, în sala „Sergiu Celibidache” a Colegiului de Arte. Soliștii serii vor fi: Carole Reuge din Elveția, Hyun Kyung Lee din Coreea de Sud și Gabriel Marin din România, acompaniați de Black Sea Simphony Orchestra din Constanța, sub bagheta dirijorului ceh Zdenek Klauda. În programul serii sunt incluse „Serenada”, de Antonin Dvorak, Concertul pentru flaut, de Wolfgang Amadeus Mozart, și Andante și Rondo pentru două flaute și orchestră, de Franz Dopller.

Al doilea eveniment, programat miercuri, 2 martie, de la ora 19.00, în foaierul Teatrului „Oleg Danovski”, o va avea în prim-plan pe flautista coreeană Hyung Kyung Lee, acompaniată la pian de Andrada Ștefan. Invitat va fi flautistul Gabriel Marin. În programul serii sunt incluse piese camerale de mare popularitate.

Citește și:

Terapie cu Schubert, Danzi și Haydn

Cvartetul Ovidius, în recital

Armonii pe portativ cu trio Resonance

Festivalul de Dirijat „Black Sea“, în toamnă12