Misiune dificilă pentru CSU Neptun în play-out

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal feminin / Liga Națională

Misiune dificilă pentru CSU Neptun în play-out

Sport 23 Aprilie 2015 / 00:00 707 accesări

După o perioadă dificilă, în care s-a confruntat cu mari probleme de lot, dar și financiare, echipa CSU Neptun Constanța a încheiat sezonul regulat al Ligii Naționale de handbal feminin pe locul 12 și se va lupta pentru evitarea retrogradării. Formația pregătită de Ion Crăciun și Florin Cazan va avea însă o misiune dificilă, urmând să pornească în play-out cu punctele acumulate în meciurile directe cu celelalte echipe din această fază a competiției. Cu excepția celor de la Mureșul Tg. Mureș, care nu au contabilizat niciun punct, celelalte formații sunt la distanță mică, astfel că se anunță un duel pe viață și pe moarte. „Va fi foarte greu, pentru că diferența este mică și orice echipă poate retrograda. Cine va pierde pe teren propriu va face un mare pas spre retrogradare. Programul nu ne avantajează, pentru că începem cu două deplasări consecutive, după ce la finalul acestei săptămâni jucăm la Baia Mare. Ar fi extraordinar să luăm punctajul maxim din primele două meciuri”, a declarat antrenorul principal Ion Crăciun. Înaintea partidelor din play-out, handbalistele tomitane au mai primit o veste bună, Consiliul Județean Constanța urmând să aloce clubului o sumă de peste 700.000 de lei în următoarea ședință.

Clasament play-out: 1. Cetate Deva 20p, 2. CSM Slobozia 18p, 3. HCM Rm.Vâlcea 17p, 4. CSU NEPTUN CONSTANȚA 16p (golaveraj: 254-240), 5. U. Cluj 16p (288-275), 6. Mureșul Tg. Mureș 0p. Ultimele două clasate vor retrograda direct, iar ocupantele locurilor 3 şi 4 din turneul play-out vor evolua în turneul de menţinere-promovare. Programul formației constănțene: 30 aprilie, cu Rm. Vâlcea (în deplasare); 3 mai, cu Tg. Mureș (în deplasare); 7 mai, cu U. Cluj (acasă); 10 mai, cu Deva (în deplasare); 14 mai, cu Slobozia (acasă); pe 17 mai, cu Rm. Vâlcea (acasă); 21 mai, cu Tg. Mureș (acasă); 24 mai, cu U. Cluj (în deplasare); 27 mai, cu Deva (acasă); 31 mai, cu Slobozia (în deplasare).

Constănțencele vor pleca mâine spre Baia Mare, unde, la finalul acestei săptămâni, vor participa la turneul final al Cupei României. „Am fi vrut să plecăm de joi și să ne oprim o noapte pe drum, dar nu am găsit soluția, astfel că vom pleca vineri dimineață la Baia Mare”, a explicat Ion Crăciun.12