Noi restricții pentru țările care au nivel de infectare superior României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Noi restricții pentru țările care au nivel de infectare superior României

Administrație 30 Septembrie 2020 / 20:38 849 accesări

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri seara că luni se va decide în cadrul Comitetului pentru Situații de urgență noi restricții pentru țările care au nivel de infectare superior în ultimele 14 zile.

Ludovic Orban a explicat că cei care vin în România şi stau în carantină mai mult de 3 zile vor trebui să stea în carantină.
Aceştia au posibilitatea ca în a 5-a zi să facă un test COVID şi dacă acesta e negativ, atunci pot ieşi din carantină.

Nu s-a luat o decizie, de aceea vom decide luni în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență să reintroducem restricții pentru țările care au un nivel de infectare superior celui din România, pe ultimele 14 zile.

Aceste restricții vor fi mai nuanțate.

El a mai adăugat că cei care stau doar 3 zile în România nu vor fi obligaţi să intre în carantină, însă cu anumite condiții

Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.12