Parlamentul britanic ia la țintă Facebook!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Parlamentul britanic ia la țintă Facebook!

Controlul ar trebui să fie mult mai strict
Externe 18 Februarie 2019 / 16:19 1734 accesări

Parlamentarii britanici susțin că rețeaua socială Facebook trebuie să fie reglementată mult mai strict, acțiuni dure și urgente fiind necesare pentru a opri fenomenul de dezinformare care s-a răspândit pe platformă, transmite site-ul agenției de știri Reuters preluat de mediafax. Un comitet al Parlamentului britanic a ajuns la concluzia că fondatorul firmei Mark Zuckerberg nu a reușit să arate „leadership sau responsabilitate personală”, în ceea ce privește știrile false. Articolele neadevărate din partea puterilor străine reprezintă un risc pentru democrația britanică. Facebook a salutat raportul comitetului de selecție digitală, susținând că ar fi deschisă către „o reglementare care să facă mai mult sens”.

Parlamentarii britanici au declarat că ceea ce era necesar pentru a face față proliferării dezinformării online și a utilizării abuzive a datelor cu caracter personal a fost o „schimbare radicală a balanței de putere între platformele sociale și oamenii”. Ancheta privind știrile false, care a durat mai mult de un an, a fost condusă de Comitetul Digital, Cultură, Media și Sport (Digital, Culture, Media and Sport Committee), ale cărui dovezi se axează în cea mai mare parte pe practicile comerciale ale Facebook înainte și după scandalul Cambridge Analytica.

Raportul recomandă pentru firmele din tehnologie: un cod obligatoriu de etică pentru companiile de tehnologie, supravegheat de un reglementator independent; autoritatea de reglementare să aibă puterea de a iniția acțiuni în justiție dacă societățile încalcă codul; guvernul să reformeze actualele legi electorale și regulile privind implicarea în alegerile din Marea Britanie a entităților din străinătate; societățile de social media să fie oblgiate să elimine sursele cunoscute de conținut dăunător, inclusiv surse dovedite de dezinformare; companiile tech care operează în Marea Britanie să fie impozitate pentru a ajuta la finanțarea activității pentru biroul Information Commissioner și orice nouă autoritate de reglementare înființată pentru a le supraveghea.12
Pagina a fost generata in 0.168 secunde