Poliția locală Constanța asigură protecția și siguranța elevilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliția locală Constanța asigură protecția și siguranța elevilor

Social, Administrație 13 Mai 2021 / 13:02 714 accesări
Foto: Primăria Constanța

Foto: Primăria Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța sunt prezenți, în perimetrul unităților de învățământ pe tot parcursul anului școlar, în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor, informează Primăria Constanța.

Conform Planului Teritorial Comun de Acțiune, Direcția Generală Poliția Locală Constanța asigură protecția și siguranța elevilor și a cadrelor didactice în 32 de unități de învățământ din municipiul Constanța, restul unităților de învățământ revenind în sarcina altor instituții abilitate în acest sens.

Zonele de acces în școlile și liceele din municipiul Constanța sunt monitorizate de echipele Serviciului de Ordine Publică, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, precum și pentru păstrarea distanței corespunzătoare și evitarea aglomerării de persoane, ca măsură de prevenție a răspândirii SARS-CoV-2.

Polițiștii locali cu atribuții privind circulația rutieră acționeazăîn proximitatea instituțiilor de învățământpentru a asigura fluența traficului rutier și pietonal.

Pe această cale recomandăm elevilor și părinților să depună eforturi concentrate pentru creșterea siguranței rutiere, să fie atenți la semnalele oamenilor legii, iar dacă sesizează o faptă antisocială să apeleze cu încredere la polițiștii locali.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2327 secunde