Primul tunel rutier pe sub strâmtoarea Bosfor va fi deschis circulației

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul tunel rutier pe sub strâmtoarea Bosfor va fi deschis circulației

08 Octombrie 2016 / 21:38 617 accesări

Un nou mega-proiect va fi pus în funcțiune pe 20 decembrie la Istanbul: primul tunel rutier cu o lungime de peste 5 kilometri, construit pe sub strâmtoarea Bosfor, pentru a face legătura între partea europeană și cea asiatică a orașului, relatează sâmbătă AFP.

La volanul unui vehicul negru, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, însoțit de premierul Binali Yildirim și de ministrul transporturilor Ahmet Arslan, au traversat sâmbătă tunelul Eurasia.

Acest nou proiect rutier, a cărui construcție a început în februarie 2011 și care face legătura în doar câteva minute între partea europeană și cea asiatică a orașului Istanbul, "va fi deschis publicului pe 20 decembrie", a declarat președintele turc în timpul unui discurs televizat.

"Începând din 29 octombrie 2013, și odată cu lansarea Marmaray (tunelul feroviar care trece pe sub Strâmtoarea Bosfor), 156 de milioane de persoane au ajuns din partea asiatică în partea europeană" a Istanbulului și viceversa, a afirmat Erdogan. "A fost un vis devenit realitate", a adăugat el.

Supranumit "Șantierul secolului", Marmaray, un tunel de 14 kilometri, care are o porțiune de 1.400 de metri sub apă, a fost primul proiect gigant inițiat de președintele turc și fost primar al orașului Istanbul.



12
Pagina a fost generata in 0.1714 secunde