Proiect pilot de reabilitare termică a blocurilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Soluţii reale

Proiect pilot de reabilitare termică a blocurilor

Justiție 17 Septembrie 2010 / 00:00 1319 accesări

Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Constanţa (UAPC) a organizat, ieri, în sala Cercului Militar Constanţa, un instructaj în care a fost lansat un proiect pilot pentru reabilitarea termică a blocurilor. La întâlnirea cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari au fost prezente şi autorităţi locale, pentru a discuta problemele cu care se confruntă asociaţiile şi a le aduce la cunoştinţă noile prevederi ale Codului Fiscal. Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a apreciat activitatea desfăşurată de asociaţiile de locatari constănţene. \"Sunt conştient că trebuie acumulate foarte multe informaţii, iar a conduce o asociaţie e mai greu decât a conduce o firmă. O importanţă majoră va avea modul în care vom colabora, aspect care ne va ajuta să rezolvăm, împreună, dificultăţile asociaţiilor. Eu sunt deschis dialogului şi voi organiza întâlniri săptămânale cu preşedintele UAPC, Marcel Dragu, pentru a găsi soluţii\", a declarat viceprimarul. Privind noutăţile fiscale, reprezentanta Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Doiniţa Radu, a explicat celor prezenţi normele OUG 82/2010. Ea a atras atenţia asupra faptului că, acum, orice activitate caracterizată prin dependenţa prestatorului faţă de beneficiar nu mai poate fi prinsă într-o convenţie civilă, ci într-un contract de muncă, implicând alte obligaţii financiare. Preşedintele Ligii Habitat de Proprietari din România, Mihai Mereuţă, a îndemnat asociaţiile de proprietari la prudenţă: \"Noile prevederi legale sunt confuze. Deci nu vă apucaţi să transformaţi convenţiile civile în contracte de muncă şi să vă declaraţi angajatori\", a explicat Mereuţă.

EFICIENŢA ENERGETICĂ, O NECESITATE. Preşedintele consiliului de administraţie al Vahanen Group, lider de piaţă în domeniul reabilitării termice în Finlanda, Risto Vahanen, a explicat că noile norme europene privind consumul de energie şi impactul acestuia asupra mediului transformă reabilitarea termică într-o necesitate pentru cetăţenii comunitari. \"Ca urmare a regulilor comunitare, preţul energiei se va dubla sau tripla în anii următori, deci eficienţa energetică a clădirilor va fi o modalitate de a păstra costurile de întreţinere în limite normale\", a declarat şeful Vahanen Group. Inginerul tehnic Marius Filipaşcu a explicat că populaţia este prea săracă pentru a nu investi în reabilitarea imobilelor proprietate personală. \"Banii pe care îi daţi pentru reabilitare îi recuperaţi în câţiva ani, pentru că nu-i veţi mai arunca pe fereastră, cum faceţi dacă nu aveţi o izolare termică corespunzătoare\", a declarat Filipaşcu.

M 14, PRIMUL BLOC CARE VA FI REABILITAT DE FINLANDEZI. Imobilul, situat în centrul Constanţei, are 11 etaje şi 60 de apartamente. Preşedintele asociaţiei de proprietari a blocului este şi preşedintele UAPC, Marcel Dragu. Acesta a declarat că a decis să fie primul care să colaboreze cu Vahanen Group, pentru a arăta constănţenilor că un imobil se poate reabilita şi altfel, de către profesionişti. \"Grupul finlandez este unul cu o mare experienţă în domeniu. De asemenea, el se ocupă de toate aspectele proiectului de reabilitare, începând cu obţinerea finanţării şi terminând cu controlul calităţii\", a precizat Dragu. Preţul pentru un metru pătrat de suprafaţă reabilitată este de 340 de lei şi include reabilitarea faţadei şi acoperişului blocului, ferestre noi, balcoane renovate şi unităţi de ventilare.

Taguri articol


12