Punct obținut in extremis de CSU Neptun

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal feminin / Liga Națională, play-out, etapa a 6-a: CSU NEPTUN CONSTANȚA - HCM RM. VÂLCEA 25-25

Punct obținut in extremis de CSU Neptun

Sport 18 Mai 2015 / 00:00 1221 accesări

Aflată în luptă pentru evitarea retrogradării, CSU Neptun Constanța a făcut un mare pas în spate, terminând la egalitate meciul cu HCM Rm. Vâlcea, scor 25-25 (11-12), disputat ieri, pe teren propriu, în etapa a 6-a din play-out-ul Ligii Naționale de handbal feminin. Echipa pregătită de Ion Crăciun și Florin Cazan nu a repetat prestația bună din urmă cu trei zile, când a învins clar pe Unirea Slobozia, având mari probleme în atac, unde oaspetele i-au pus un „paznic” golgheterei Andreea Enescu și au anihilat-o perfect. În aceste condiții, vâlcencele, antrenate de tehnicianul constănțean Dumitru Muși, au condus pe tot parcursul primei reprize, chiar și la două goluri, 6-4 - în min. 14, dar nu au reușit să se distanțeze pe tabela de marcaj. La reluare, tot oaspetele au dominat întâlnirea și păreau să-și fi asigurat victoria, după ce s-au desprins la trei lungimi, 25-22, cu patru minute înainte de final. Finalul a fost dramatic, tensiunea fiind ridicată la cote înalte după ce antrenorul Ion Crăciun a contestat vehement deciziile cuplului de arbitri internaționali Constantin Din și Sorin Dinu. Constănțencele au recuperat incredibil, în timp ce singura „stranieră” a oaspetelor, portugheza Correia, a ratat incredibil, cu doar zece secunde înainte de ultimul fluier. Pe contraatac, Ivan a obținut o aruncare de la 7 metri, iar Enescu a egalat la ultima fază a întâlnirii. Pentru CSU Neptun au marcat: Ivan 7 goluri, Iovănescu 5g, Enescu 4g, Stoian 3g, Tamaș 2g, Toma 2g, Mărginean 1g și Strahan 1g.

„S-a văzut diferența de valoare și de prospețime, dar am intrat în horă și trebuie să jucăm până la final. Orice punct este important, iar fetele se vor lupta până la capăt. Am fost și nedreptățiți de arbitri. Trebuie să câștigăm unul dintre meciurile din deplasare în etapele rămase”, a spus Ion Crăciun. „Nu am fost destul de lucizi, poate și un pic prea fanteziști, și am pierdut... victoria. Lupta se va duce până în ultima etapă”, a declarat Dumitru Muși.

Celelalte rezultate din play-out: Mureşul Tg. Mureş - Cetate Deva 26-32 şi U. Cluj - Unirea Slobozia 31-24. Clasament: 1. U. Cluj 31p, 2. Cetate Deva 30p, 3. HCM Rm. Vâlcea 27p, 4. CSU NEPTUN CONSTANŢA 26p, 5. Unirea Slobozia 25p, 6. Mureşul Tg. Mureş 0p.12