Raed Arafat: cei care se vaccinează au şansa la vară, să meargă în alte ţări fără condiţionări de carantinare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Raed Arafat: cei care se vaccinează au şansa la vară, să meargă în alte ţări fără condiţionări de carantinare

Sănătate 19 Ianuarie 2021 / 09:50 673 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat spune că imunitatea, după vaccinare, durează până la opt luni cel puțin, acest lucru fiind demonstrat deja în urma monitorizării persoanelor vaccinate, însă monitorizarea continuă.

"Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine că imunitatea durează trei ani, pentru că vaccinul nu există de trei ani", a declarat Arafat.

Întrebat cât durează imunitatea, după vaccinare, Raed Arafat a explicat că deocamdată se cunoaşte că 6-8 luni, însă cu cât timpul trece, cu atât este demonstrată valabilitatea.

„La acest moment, ştim cu cât creşte timpul.
Persoanele care au fost testate şi au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, cu cât trece timpul mai mult, şi se pare că imunitatea este valabilă şi acuma, înseamnă că timpul se prelungeşte.
Deci, în acest moment, în 6-8 luni deja s-au făcut teste pe cei care au fost vaccinaţi şi nimeni nu a venit să spună "atenţie că a scăzut" şi cu cât timpul trece şi testele demonstrează că anticorpii sunt prezenţi, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă...
Nimeni nu poate să vină să spună cu certitudine imunitatea durează trei ani, pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din ce am înţeles, urmează să fie testaţi periodic timp de doi ani cel puţin”, a mai declarat Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a mai declarat că cei care se vaccinează împotriva Covid-19 au şansa ca la vară să meargă în concedii, în străinătate, fără a fi obligaţi să stea în carantină, transmite News.ro.

„Clar că cei care se vaccinează au şansa la vară, dacă vor să meargă în alte ţări, au şansa să meargă fără condiţionări de carantinare, șanse mult mai mari decât cei care nu sunt vaccinaţi. (...) Să vedem, din nou, decizia discuţiilor care vor fi în Comisia Europeană.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.197 secunde