Rămâne zona peninsulară a Constanței pietonală? Sau nu?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Rămâne zona peninsulară a Constanței pietonală? Sau nu?
Administrație 19 Aprilie 2019 / 08:15 2057 accesări 0 comentarii

„Piaţa Ovidiu“, o asociație din Constanța care deține personalitate juridică de la sfârșitul anului 2016, a acționat în judecată, la Tribunalul Constanța, Secţia Contencios administrativ şi fiscal, Consiliul Local Municipal Constanța, demersul având ca obiect suspendarea, respectiv revocarea regulamentului de acces în aria peninsulară a municipiului, devenit oficial și obligatoriu prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 371 din 27 septembrie 2018, și care împarte străzile din zonă în artere exclusiv pietonale și ocazional carosabile.

CUM VA FI DELIMITATĂ PENINSULA

Reamintim că, potrivit regulamentului, străzile din Peninsulă vor fi împărțite în două categorii: exclusiv pietonale și ocazional carosabile. Prima categorie reprezintă zonele în care nu se va putea intra cu mașina decât în situații excepționale, cum sunt organizarea unor evenimente culturale și sociale, lucrări de reparații și construcții în infrastructură și intervenții pentru situații de urgență. Regulamentul desemnează ca zone exclusiv pietonale faleza de la Cazino, Piața Ovidiu și bulevardul Tomis, pe segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și strada Sulmona, cel dintre strada Traian și strada Vasile Alecsandri precum și cel cuprins între strada Sulmona și Piața Ovidiu. Din această categorie mai face parte și un segment din strada Vasile Canarache, cuprins între str. Petru Rareș și Piața Ovidiu.

CARE SUNT STRĂZILE OCAZIONAL CAROSABILE

În cea de-a doua zonă, cea preponderent pietonală și ocazional carosabilă, vor avea acces autoturismele rezidenților, cele care asigură aprovizionarea unităților de alimentație publică din zonă, cele utilizate pentru servicii publice și cele de intervenții în caz de urgență. Străzile care fac parte din această categorie sunt următoarele: C.A. Rosetti, Vasile Alecsandri, Aristide Karatzali, Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Traian (segmentul cuprins între strada Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Poștei, Ecaterina Varga (între străzile Vasile Alecsandri și Callatis), Mircea cel Bătrân (segmentul cuprins între str. Vasile Alecsandri și Piața Ovidiu), Francisc Reiner, Căpitan Vasile Țurcanu, Callatis, Vântului, Marcus Aurelius, Doinei, Sulmona, Petru Rareș, Dimitrie Cantemir, Orientului, Vasile Canarache (segmentul cuprins între str. Termele Romane și str. Petru Rareș), Ovidiu, Nicolae Titulescu, Dianei, Arhiepiscopiei, Revoluției 22 Decembrie 1918, Crângului, 9 Mai, Maior Gheorghe Șonțu, Remus Opreanu, Cristea Georgescu, Ion Theodorescu Valahu, Grigore Tocilescu, Constantin Brâncoveanu, Krikor H. Zambaccian, Horia și Profesor Doctor Ioan Cantacuzino.

PERMISE SPECIALE

Zona ocazional carosabilă va fi marcată special, iar accesul se va face în baza unor permise speciale. Potrivit Primăriei Constanța, vor fi eliberate documente de acces separate pentru fiecare categorie în parte. Au posibilitatea să solicite un asemenea act persoanele care locuiesc în Peninsulă, reprezentanții societăților comerciale și instituțiilor care își desfășoară activitatea în zona peninsulară și Piața Ovidiu, cei care trebuie să participe la evenimentele organizate în zonă, cei care asigură aprovizionarea magazinelor și unităților de alimentație publică, reprezentanții instituțiilor care asigură servicii publice și persoanele care se regăsesc în alte situații excepționale. Deocamdată nu se știe când va intra în vigoare acest regulament. Primarul Decebal Făgădău a precizat că regulamentul va intra în vigoare de îndată ce hotărârea aprobată va primi toate avizele de la Prefectură.

Începând cu data de 15 martie 2019, constănțenii pot depune cererile pentru obținerea permiselor de acces în zona peninsulară. Documentele se depun în continuare la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (strada Ștefan Mihăileanu nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis nr. 112, strada Sulmona nr. 22 și la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr.116).
Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro, iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1616 secunde