Răspunsul după decizia Curţii Constituţionale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nelu Tătaru Răspunsul după decizia Curţii Constituţionale
Administrație 06 Iulie 2020 / 08:49 373 accesări 0 comentarii

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a anunţat că pe ordine de zi a şedinţei de Guvern de luni, 6 iulie, va fi depus proiectul de lege care prevede punerea în concordanţă a protocoalelor privind izolarea, carantinarea şi internarea cu cerinţele specificate de CCR.

Nelu Tătarua declarat "Noi suntem în acest moment, începând de vineri, de când a apărut motivarea Curţii Constituţionale, în elaborarea unui proiect de lege care este gata. Luni vom avea o sedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi şi vrem să aducem în concordanţă un proiect de lege cu cerinţele Curţii Constituţionale. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boala transmisibilă, ce înseamnă carantina, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt momente pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone".

--------------

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis, cu majoritate de voturi, că internarea obligatorie în baza ordinelor de ministru în cazul bolilor transmisibile, prevăzută de legea sănătăţii, este neconstituţională, dându-i dreptate Avocatului Poporului. Prevederea criticată e teza a doua a art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006: „Măsurile privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de epidemii, precum şi bolile transmisibile pentru care declararea, tratamentul sau internarea sunt obligatorii se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii.”Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1174 secunde