România găzduiește pentru prima dată un Campionat Mondial de sanie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sporturi de iarnă

România găzduiește pentru prima dată un Campionat Mondial de sanie

Sport 24 Ianuarie 2017 / 17:18 362 accesări
Daniela Haralambie (19 ani) ocupă la ora actuală locul 33 în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 42 de puncte

Daniela Haralambie (19 ani) ocupă la ora actuală locul 33 în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 42 de puncte

Ion Florian Țicu, secretar general al Federației Române de Bob și Sanie, a anunțat că țara noastră va organiza pentru prima dată un Campionat Mondial de sanie, în perioada 2-5 februarie. „Pe pista din Vatra Dornei va avea loc, între 2 și 5 februarie 2017, Campionatul Mondial de sanie pe piste naturale. În total, sunt așteptați 100 - 120 de sportivi din 25 de națiuni. Din partea țării noastre, la acest Campionat Mondial sunt prezenți 13 competitori. Este vorba despre întregul lot național al României. Întrecerile sunt rezervate seniorilor, la simplu masculin, simplu feminin, dar și la dublu”, a afirmat Ion Florian Țicu.

El a precizat că obiectivul delegației României este obținerea a cel puțin o clasare în primele șase poziții, la echipe. Sportivii români care vor participa la acest concurs sunt următorii: Anișoara Hutopilă, Mihai Coubis, Adrian Filimon, Ciprian Tăzlăoanu, Bogdan Moroșan, Nicoleta Burlui, Petronela Ivan, Romeo Denis Ciobănuc, Maria Ciubotaru, Petrică Pilug, Ioana Ismană, Alexandru Coca și Maria Condurache.

SĂRITOARE DIN 14 ȚĂRI VOR PARTICIPA LA CONCURSURILE DE CUPĂ MONDIALĂ DE LA RÂȘNOV

Secretarul general al Federației Române de Schi și Biatlon (FRSB), Puiu Gașpar, a anunțat că la concursurile din cadrul Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile de la Râșnov vor participa circa 50 de sportive, din 14 țări. România va găzdui în perioada 27-29 ianuarie două etape din Cupa Mondială 2016-2017, la Baza Olimpică din Râșnov, pe trambulina Valea Cărbunării, având punctul de construcție la 100 de metri.

„Țara noastră va fi reprezentată de către Daniela Haralambie și Diana Trîmbițaș. Obiectivele sunt o clasare în primele 20 de locuri pentru Haralambie, iar pentru Trîmbițaș dorim să se califice în manșa a doua, adică o clasare în primele 30. Vreau să remarc faptul că la Râșnov vor fi prezente cele mai valoroase săritoare din lume, cum ar fi japoneza Sara Takanashi, liderul clasamentului general al Cupei Mondiale în acest moment, Carina Vogt din Germania, campioana olimpică de la Soci, și Daniela Iraschko-Stolz din Austria, fostă campioană mondială”, a spus Gașpar. Vineri vor avea loc calificările, iar sâmbătă și duminică sunt programate cele două concursuri.12
Pagina a fost generata in 0.233 secunde