„Romeo și Julieta” de la Constanța pleacă la Brașov

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Balerinii tomitani repetă intens pentru festivaluri

„Romeo și Julieta” de la Constanța pleacă la Brașov

Cultură 21 Octombrie 2015 / 15:16 1207 accesări

Artiștii constănțeni de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” repetă intens, pentru ca totul să fie perfect, pe placul publicului exigent care va participa la cea de-a 41-a ediție a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului.

TREI BALETE PENTRU TOMITANI Ieri, la ora amiezii, artiștii Companiei de Balet repetau pentru spectacolul „Giselle”, de Adolphe Adam, pe care îl vor prezenta pe 7 noiembrie, de la ora 18.30, publicului tomitan, după o bună perioadă de absență de pe scena constănțeană. Ei repetă zilele acestea, de dimineața până seara, și pentru baletul „Enesciana”, în coregrafia lui Horațiu Cherecheș, care va avea premiera pe 13 noiembrie, dar și pentru „Peer Gynt”, de Edvard Grieg, care va fi prezentat, după o îndelungă pauză de pe scena tomitană, pe 28 noiembrie, în penultima zi a festivalului.

ILUSTRAȚII COREGRAFICE ÎN SPECTACOLE DE OPERĂ ȘI OPERETĂ Mai mult decât atât, balerinii repetă și momentele coregrafice din alte spectacole de pe agenda sărbătorii muzicii și dansului de la Marea Neagră: opereta „O noapte la Veneția”, de Johann Strauss-fiul - 25 noiembrie și operele verdiene „Traviata” - 1 noiembrie și „Aida” - 15 noiembrie.

În paralel cu această intensă activitate, artiștii tomitani se pregătesc să prezinte, cu același profesionalism care îi caracterizează, spectacolul „Romeo și Julieta”, în cadrul celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet. Spectacolul va fi susținut pe 21 noiembrie, de la ora 18.30, pe scena Operei Brașov. „Avem o strânsă colaborare cu Opera din Brașov. Am mai fost invitați la acest festival și anul trecut, cu baletul „Cenușăreasa”. Avem o perioadă foarte încărcată, dar ne străduim ca totul să iasă așa cum trebuie”, a spus directorul Companiei de Balet, Monica Cherecheș.

Baletul „Romeo și Julieta”, de Serghei Prokofiev, în coregrafia lui Horațiu Cherecheș, a avut premiera pe 25 octombrie 2014, în deschiderea celei de-a 40-a ediții a Festivalului Internațional al Muzicii și Dansului. O contribuție esențială la succesul acestui spectacol îl au și costumele somptuoase și decorurile semnate de scenografa Natalia Kornilova, artist emerit al Federației Ruse.

NOMINALIZĂRI LA „OSCARUL” OPERELOR De la data premierii până în prezent, spectacolul a fost prezentat atât pe scena tomitană, dar și pe scenele naționale, bucurându-se de un real succes. Din acest motiv, baletul „Romeo și Julieta”, în versiune tomitană, a primit o mulțime de nominalizări la cea de-a III-a ediție a Galei Premiilor Operelor Naționale de la Iași, pentru: cel mai bun spectacol, cel mai bun coregraf - Horațiu Cherecheș, cea mai bună scenografie - Natalia Kornilova, cea mai bună solistă de balet - Eliza Maxim și cel mai bun solist de balet - Sergiu Dan.

Citește și:

Exclusivitate „Telegraf”: Premii pentru constănțeni la „Oscar”-ul Operelor

De 41 de ani, Constanța este pe harta internațională a operei şi baletului

Început de octombrie în pași de dans cu „Romeo și Julieta”

„Romeo şi Julieta”, de la Constanţa la Sala Palatului

„Romeo şi Julieta” au... dansat pentru Bogdan Nicula

„Romeo și Julieta”, primiți cu aplauze în cetatea Tomisului12
Pagina a fost generata in 0.2034 secunde