Șanse minime să vedem meciuri de la EURO 2020 în România

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal

Șanse minime să vedem meciuri de la EURO 2020 în România

Sport 15 Martie 2016 / 16:38 437 accesări
Răzvan Burleanu, președintele FRF: „Care va fi mesajul pe care îl transmitem noi, românii? Că promitem, oferim garanții nenumărate, dar nu le respectăm?”

Răzvan Burleanu, președintele FRF: „Care va fi mesajul pe care îl transmitem noi, românii? Că promitem, oferim garanții nenumărate, dar nu le respectăm?”

Preşedintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, nu crede că România ar mai avea şanse de a organiza meciuri de la EURO 2020, după anunţul făcut marți de Metrorex în legătură cu lucrările la linia de metrou Gara de Nord - Otopeni, care nu se vor încheia decât în 2021. „Nu cred că o să mai fim în situația de a putea organiza acest Campionat European de fotbal din anul 2020 dacă nu ne respectăm angajamentele luate. Noi vorbim de reputația acestei țări. Care va fi mesajul pe care îl transmitem? Că promitem, oferim garanții nenumărate, dar nu le respectăm?”, a afirmat președintele FRF, adăugând însă că se poate face legătura cu aeroportul prin linia ferată, dacă va fi extinsă.

De asemenea, pentru a putea organiza cele patru meciuri de la EURO 2020, în Bucureşti trebuie să existe măcar patru stadioane la standarde europene. „Noi ne dorim să avem patru stadioane moderne. Dacă vorbim de o medie de locuri undeva la 20.000, atunci investiția ar trebui să ducă la 80 - 100 de milioane de euro, luând modelul arenei din Ploiești, care la 15.000 de locuri n-a costat mai mult de 15 milioane de euro”, a spus Burleanu, făcând referire la stadioanele de la Arcul de Triumf, din Giulești, Ghencea și Ștefan cel Mare.

Reamintim că România, mai exact orașul București, a primit dreptul de a organiza trei meciuri din faza grupelor și unul din faza optimilor de finală la EURO 2020, însă există peste 20 de cerințe care trebuie îndeplinite. Iată care sunt cele mai importante:

- trebuie să fie gata metroul pe liniile aeroport - stadion şi aeroport - centru

- suplimentarea locurilor de cazare

- investiții publice în infrastructura din jurul stadionului

- locuri de parcare la stadion. UEFA cere 1.268 doar pentru oficiali/sponsori/VIP-uri plus două parcări pentru suporteri și patru pentru media/staff (momentan sunt 1.250 de suprafaţă şi 192 în parcarea subterană)

- dublarea locurilor de la loje

- facilităţi pentru sponsori

Taguri articol


12