SI avansează în centrul Siriei

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
SI avansează în centrul Siriei
Externe 01 Noiembrie 2015 / 16:02 246 accesări 0 comentarii

Gruparea extremistă Statul Islamic (SI) a cucerit un orășel din provincia Homs, în centrul Siriei, și avansează spre un sat cu populație majoritar creștină, situat nu departe de o axă crucială, a anunțat, duminică, organizația nonguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). SI a preluat cu ușurință controlul asupra orașului Mahin, la sud-est de Homs, în urma a două atentate sinucigașe și a unui acord cu persoanele înarmate locale, care au încălcat astfel un armistițiu de aproape doi ani cu forțele regimului, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Trupele lui Bashar al-Assad au instalat baraje în jurul orașului Mahin, în cadrul unei reconcilieri cu luptători înarmați, însă SI a găsit în aceștia niște aliați, potrivit lui Abdel Rahmane.

De la începutul lunii august, Statul Islamic a preluat controlul asupra orașului al-Qaryatain, situat la est de Mahin, unde a distrus o mănăstire catolică siriacă din secolul al 5-lea. După intrarea în Mahin, combatanții SI au avansat în direcția satului Sadad, care este în majoritate creștin și se află la circa 14 km de autostrada internațională Damasc - Alep, a precizat Abdel Rahmane, adăugând că au loc confruntări între jihadiști și forțele regimului, în jurul localității. Această autostradă de 360 km, din care o mare parte este controlată de o coaliție de rebeli islamiști și ai Frontului Al-Nosra, ramura siriană a al-Qaida, leagă principalele două orașe ale țării. Trupele lui Bashar al-Assad au lansat recent o ofensivă, în încercarea de a prelua controlul asupra tuturor tronsoanelor autostrăzii.

Citește și:

SUA trimit unităţi speciale în Siria, în misiuni contra reţelei SI

Fostul rapper german Denis Cuspert, propagandist SI, ucis de americani în Siria

Statul Islamic continuă seria decapitărilor

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.1787 secunde