Șoferii cu risc maxim vor putea obține tarife mai mici prin intermediul Biroului Asigurătorilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
RCA

Șoferii cu risc maxim vor putea obține tarife mai mici prin intermediul Biroului Asigurătorilor

14 Martie 2017 / 18:40 399 accesări

Șoferii cu risc mare de daună și care vor primi oferte cu prețuri exagerat de mari de la asigurători vor putea obține tarife mai mici pentru asigurările de răspundere civilă auto (RCA) prin Biroul Asigurătorilor Auto din România, a explicat marți Cornel Coca-Constantinescu, primvicepreședintele ASF. „Noi propunem un tarif de referință la fiecare categorie de poliță RCA, iar asigurătorilor le va fi greu să marketeze oferte cu prețuri de 4-7 ori mai mari. De asemenea, introducem conceptul de client cu risc maxim, iar de implementarea acestor soluții se va ocupa asociația Biroul Asigurătorilor Auto din România (BAAR). În cazul clienților cu risc maxim, dacă un astfel de client va primi trei oferte în care i se cer tarife exagerat de mari, acesta se va adresa către BAAR, iar Biroul va determina un preț care va fi mult mai mic. BAAR va repartiza acest cost către societățile membre de asigurări în funcție de cota deținută de acestea în cadrul asociației”, a spus prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după o dezbatere publică desfășurată marți la Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților.

La dezbatere participă reprezentanți ai ASF, dar și ai transportatorilor (UNTRR, FORT, COTAR, APTE 2002) și ai asigurătorilor (UNSAR, UNSICAR).

Tarifele RCA sunt plafonate în funcție de categoriile de autovehicule și de statutul proprietarilor auto (persoane fizice sau juridice), termenul până la care se menține plafonarea fiind data de 18 mai 2017.12