Spargere la Liceul „Virgil Madgearu” din Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Spargere la Liceul „Virgil Madgearu” din Constanța

Eveniment 07 Decembrie 2015 / 10:00 3712 accesări

Hoții au tăiat grilajul montat pe fereastra de la biroul directorului

Hoții au tăiat grilajul montat pe fereastra de la biroul directorului

Claudia Vlas, directorul Liceului "Virgil Madgearu": "În jurul orei 7.00 a venit femeia de serviciu, care a văzut ce s-a întâmplat și m-a anunțat. Am cerut ajutorul polițiștilor Secției 2. Este prima dată când un astfel de incident are loc"

Claudia Vlas, directorul Liceului

Polițiștii Secției 2 au pornit o anchetă pentru prinderea unor indivizi care au pătruns, în noaptea de duminică spre luni, în Liceul "Virgil Madgearu" din cartierul constănțean Tomis Nord. Oamenii legii spun că autorii au intrat în unitatea de învățământ după ce au tăiat cu un clește grilajul metalic montat pe fereastra biroului directorului și au forțat apoi geamul termopan. În căutarea banilor și a unor bunuri de valoare, indivizii au făcut prăpăd în încăpere. Au împrăștiat documentele pe podea, au răscolit tot ce le-a ieșit în cale, dar au plecat cu mâna goală, deși ar fi putut să ia calculatorul, imprimanta sau un televizor. Aceștia au "ratat" și o bancnotă de 100 de lei ce se afla printre hârtiile pe care le-au răvășit.

Potrivit unor surse, după ce au ieșit din biroul directorului, folosind același mod de operare, hoții au reușit să pătrundă și în secretariatul liceului, pe care l-au devastat de asemenea, alegându-se într-un final cu... 20 de lei, deși ar fi putut sustrage un laptop. E posibil, spun oamenii legii, ca suspecții să se fi temut că au fost văzuți și să fi plecat înainte de a-și încheia căutările. Spargerea a fost descoperită luni dimineață. "În jurul orei 7.00 a venit femeia de serviciu, care a văzut ce s-a întâmplat și m-a anunțat. Am cerut ajutorul polițiștilor Secției 2. Este prima dată când un astfel de incident are loc", a declarat pentru „Telegraf“ Claudia Vlas, directorul Liceului "Virgil Madgearu".

La fața locului au sosit polițiștii Secției 2 și criminaliștii Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, care au pornit cercetările și au ridicat probe de la fața locului. În tot acest timp, elevii și profesorii au așteptat în curtea unității de învățământ. Oamenii legii speră să poată folosi imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale liceului pentru identificarea și prinderea autorilor. Aceștia se vor alege cu dosare penale pentru distrugere și furt calificat.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1627 secunde