SUA i-a transmis ambasadorului rus că “Rusia trebuie să fie mai atentă când zboară în spațiul aerian internațional”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

SUA i-a transmis ambasadorului rus că “Rusia trebuie să fie mai atentă când zboară în spațiul aerian internațional”

Externe 15 Martie 2023 / 15:47 528 accesări

Oficiali americani i-au spus ambasadorului rus în SUA că Moscova trebuie să fie mai atentă când zboară prin spaţiul aerian internaţional, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în urma prăbuşirii unei drone militare americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane de luptă ruseşti, relatează Reuters.

“I-am transmis ambasadorului rus că Moscova trebuie să fie mai atentă când zboară în spațiul aerian internațional pe lângă aeronave americane care, repet, survolează în condiții legale și desfășoară misiuni în sprijinul intereselor noastre de securitate națională. Ei sunt cei care trebuie să fie mai prudenți”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Departamentul de Stat al SUA l-a convocat marți pe ambasadorul Rusiei la Washington în semn de mulțumire după incidentul din Marea Neagră, în care au fost implicate două avioane rusești și o dronă americană. A fost pentru prima dată de la debutul războiului în Ucraina când ambasadorul rus este convocat de Casa Albă.

Oficialul american a mai declarat că SUA au făcut tot posibilul “pentru a limita datele preluate de drona MQ Reaper în timpul misiunilor, având în vedere că alte părți ar putea recupera dispozitivul căzut în Marea Neagră”, sugerând că drona ar putea fi recuperată de ruși.

Pentagonul a spus că unul din avioanele ruseşti Su-27 a lovit marţi elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce Ministerul Apărării rus a dat vina pe "manevrele bruşte" ale dronei pentru prăbuşire şi a precizat că aeronavele sale nu au intrat în contact cu dispozitivul.

Sursă: CNN, AgerpresŞtiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1572 secunde