Succes de senzaţie pentru handbaliştii tricolori

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Handbal masculin / Preliminariile CE 2018: ROMÂNIA - POLONIA 28-23

Succes de senzaţie pentru handbaliştii tricolori

Sport 06 Noiembrie 2016 / 22:48 782 accesări
Alexandru Csepreghi a făcut un meci excelent împotriva Poloniei

Alexandru Csepreghi a făcut un meci excelent împotriva Poloniei

După două decenii de absenţă, naţionala de handbal masculin a României are şanse mari să fie din nou prezentă la turneul final al unui Campionat European graţie unor rezultate incredibile obţinute în primele două runde din faza finală a grupelor de calificare pentru competiţia care va avea loc în 2018, în Croaţia. După ce au învins miercuri, în deplasare, pe Belarus, scor 26-23, handbaliştii tricolorii au obţinut un succes uriaş duminică seară, la Cluj-Napoca, 28-23 (11-9) în faţa Poloniei, medaliată cu bronz la ultimul Campionat Mondial şi semifinalistă la Jocurile Olimpice din acest an. Startul partidei nu a fost foarte bun, în special în ofensivă, unde gazdele s-au lovit de o apărare masivă şi extrem de agresivă, astfel că polonezii au condus cu 3-1. Paradele senzaţionale ale lui Mihai Popescu, fostul portar de la HCM Constanţa, au ţinut România în joc, iar indicaţiile selecţionerului Xavier Pascual şi-au făcut efectul scontat. Elevii tehnicianului spaniol au răsturnat situaţia şi au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri. La reluare, combinaţiile cu pivotul Marius Mocanu, pătrunderile lui Alex Csepreghi, alţi doi foşti componenţi ai campioanei de la malul mării, şi “torpilele” lui Ionuţ Ramba au făcut ca România să se distanţeze la cinci goluri, 24-19, când mai erau zece minute de joc. Oaspeţii au forţat revenirea, marcând de trei ori consecutiv, dar tricolorii au controlat finalul şi s-au impus fără emoţii. Mai mult, au făcut şi spectacol, iar Iulian Stamate a marcat ultimul gol al întâlnirii la capătul unei aeriene.

“Sunt mândru că antrenez această echipă, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ! Calificarea nu e jucată”, a declarat Pascual.

“A fost o senzaţie extrem de plăcută să câştig împotriva unor jucători cu care mă tot întâlnesc în Polonia. I-am învins prin dăruire, organizare, răbdare. Trebuie să rămânem modeşti şi să muncim în continuare”, a spus extrema Valentin Ghionea, care evoluează pentru formaţia poloneză SPR Wisła Płock.

Au marcat pentru România: Mocanu 5 goluri, Ramba 5g, Csepreghi 4g, Criciotoiu 4g, Cîntec 4g, Pavel 3g, Ghionea 1g, Sadoveac 1g şi Stamate 1g.

În celălalt meci din grupă, Belarus a produs o surpriză imensă şi a câştigat în deplasare, în faţa Serbiei, cu 36-27. După primele două runde, clasamentul este următorul: 1. România 4p (golaveraj: 54-46), 2. Belarus 2p (59-53), 3. Serbia 2p (64-68), 4. Polonia 0p (55-65). Primele două echipe clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul 3, cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica la turneul final al CE 2018.

Citeşte şi:

Handbaliştii tricolori dau piept cu Polonia

Victorie spectaculoasă pentru handbaliştii tricolori12
Pagina a fost generata in 0.166 secunde