Suplimentări de fonduri pentru spitalele şi sanatoriile din Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Suplimentări de fonduri pentru spitalele şi sanatoriile din Constanţa

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate din Constanţa doreşte ca salariaţii tuturor spitalelor să-şi primească lefurile la timp
Politică 14 August 2009 / 00:00 509 accesări

Spitalele şi sanatoriile din Constanţa au primit o suplimentare de fonduri de peste 25 de milioane lei, informează Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa. Potrivit preşedintelui/director al CJAS, dr. Liviu Mocanu, sanatoriile au primit 2,5 milioane lei (1,5 milioane lei - Sanatoriul Techirghiol şi un milion lei Sanatoriul Mangalia), spitalele 5,7 milioane lei, restul banilor mergînd la medicii specialişti, medicii de familie, dar şi la farmacii. „Mîine (astăzi - n.r.) vom mai plăti şase milioane lei la spitale. Ţinem neapărat ca toate conducerile spitalelor să aibă bani pentru plata salariilor angajaţilor”, a declarat dr. Mocanu, care a adăugat că a făcut un demers şi la preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, prin care i s-a solicitat suma de 20 milioane lei. „Dacă vom primi aceşti bani, vom avea o lună bună”, este sigur şeful CJAS. Deocamdată, CJAS mai înregistrează restanţe la farmacii, pe circa două luni. Conducerea Casei de Sănătate a informat şi conducerea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) de problemele financiare pe care le întîmpină, în speranţa că demersurile politice vor fi binevenite şi în continuare. „Ni se tot spune că este criză, dar nimeni nu caută nicio soluţie. Trebuie neapărat găsite soluţii, pentru că avem de-a face cu un sector extrem de sensibil - Sănătatea”, a mai spus preşedintele/director.

Bani în plus şi pentru programele de oncologie şi diabet

Dr. Mocanu a explicat că au fost alocate sume în plus şi pentru programele naţionale de diabet şi boli de nutriţie şi oncologie, astfel că vor fi plătite restanţele la unele farmacii care eliberează medicamentele pentru afecţiunile respective, tocmai pentru ca, la rîndul lor, farmaciile să facă plăţile necesare către distribuitori. „Autorităţile naţionale trebuie să înţeleagă că lipsa banilor duce la imposibilitatea aprovizionării farmaciilor. În caz contrar, bolnavii rămîn fără medicamente”, a mai spus dr. Mocanu.



12