Tesla vrea să se extindă în Europa, cu un model compact

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tesla vrea să se extindă în Europa, cu un model compact

Tehnologie 25 Noiembrie 2020 / 09:17 657 accesări

Producătorul de vehicule electrice Tesla Inc caută să se extindă în Europa, intrând pe segmentul non-premium (de masă), cu un model compact, a anunţat marţi directorul general Elon Musk, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

"Este posibil ca în Europa să fie oportun să facem un model compact, presupun, poate un hatchback sau ceva de acest tip... În Statele Unite, tendinţa este ca maşinile să fie mai mari, din motive personale.
În Europa, tendinţa este spre maşini mai mici", a declarat Musk.

Compania, cu sediul în California, vinde în prezent patru modele de maşini, inclusiv sedanul de mărime medie Model 3 şi SUV-ul de mărime medie Model Y.

Toate modelele companiei americane sunt mai lungi cu câţiva centimetri decât automobilul Golf al celor de la Volkswagen, modelul de referinţă din Europa pe segmentul sedanurilor compact.

Marţi, capitalizarea bursieră a Tesla Inc a trecut pragul de 500 de miliarde de dolari, pe măsură ce investitorii s-au grăbit să cumpere acţiuni înainte de includerea companiei în indicele bursier S&P 500.

Marţi, la debutul tranzacţiilor pe Wall Street, acţiunile Tesla au crescut cu până la 3,9%, la o valoare record de 542,35 dolari, ceea ce a evaluat compania pentru o scurtă perioadă de timp la 514 miliarde de dolari.

În total, titlurile Tesla s-au apreciat cu aproape 28% după ce S&P Dow Jones Indices a decis că va adăuga compania americană în indicele bursier S&P 500 începând din data de 21 decembrie.

Pe plan global, livrările Tesla în trimestrul trei din 2020 au depăşit estimările analiştilor de pe Wall Street, datorită cererii mai ridicate pentru sedanul Model 3 şi a redresării cererii pe plan global pentru modelele companiei.



Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1996 secunde