Toxiinfecţiile alimentare (III)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Toxiinfecţiile alimentare (III)

Sănătate 21 Iunie 2010 / 00:00 439 accesări

Şeful Biroului de Programe de Sănătate şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa, dr. Loti Popescu, explică în continuare ce trebuie să ştim despre toxiinfecţiile alimentare. În funcţie de vârstă, organism, cantitatea de germeni (doza) cu care s-a produs contaminarea, tipul de germene, manifestările, în caz de toxiinfecţie alimentară, apar după 6 - 48 ore de la ingestia alimentului contaminat. Pot să apară stări de rău general, dureri de cap, greaţă, vărsături, diaree (scaune apoase, galben-verzui, cu mucozităţi, sânge), febră, dar şi semne de deshidratare. De asemenea, la apariţia primelor manifestări ale toxiinfecţiilor alimentare, pacientul trebuie să se prezinte de urgenţă la medic şi să respecte recomandările acestuia şi asta pentru că formele foarte severe pot produce moartea, mai spune dr. Popescu.



12