Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 26 Iulie 2010 / 00:00 804 accesări

MEDALII DE AUR PENTRU GRĂDINARU ŞI BEJAN

La piscina olimpică din Complexul Lia Manoliu din Bucureşti s-au încheiat, ieri, Campionatele Naţionale de înot rezervate junioarelor şi juniorilor II, competiţie la care au participat fete născute în 1996-1997 şi băieţi născuţi în 1994-1996. Sportivii legitimaţi la cluburile constănţene au cucerit, vineri şi sâmbătă, încă şase medalii, urcând la nouă totalul acumulat în primele trei zile de concurs. Răzvan Grădinaru (antrenor Anca Buzbuchi) şi-a reconfirmat valoarea şi calcă apăsat pe urmele celuilalt Răzvan din Constanţa, Florea. Grădinaru şi-a adăugat în palmares încă două titluri de campion, la 50 m bras şi 50 m fluture, în probele rezervate băieţilor născuţi în 1995. Pe prima treaptă a podiumului a urcat şi Adrian Bejan (antrenor Veronica Macovei), care a cucerit aurul la 50 m bras (B 96). Au mai urcat pe podium Adrian Bejan, argint la 200 m liber, Andrei Ganea (antrenor Anca Buzbuchi), bronz la 100 m liber (B 96), şi ştafeta clubului Farul (Ganea, Bejan, Eduard Ene, Radu Zibileanu), argint la 4x200 m liber (B 96). Alţi sportivi constănţeni calificaţi în finale: Bejan (locul 4 la 50 m fluture şi la 100 m liber, B 96), Paula Georgescu (antrenor Dumitru Lungu, locul 5 la 50 m fluture şi locul 6 la 200 m fluture, F 96), Eduard Ene (antrenor Doru Oancea, locul 6 la 50 m bras, B 96), Atila Abibula (antrenor Veronica Macovei, locul 6 la 50 m bras, B 95), Selma Reşid (antrenor Doru Oancea, locul 7 la 200 m spate, F 96), Radu Zibileanu (antrenor Dumitru Lungu, locul 7 la 50 m fluture şi locul 7 la 100 m fluture, B 96) şi Septimiu Plugaru (antrenor Veronica Macovei, locul 8 la 200 m fluture, B 96).

CADETELE, BRONZ LA CB DE VOLEI

Echipa naţională de cadete a României a obţinut, duminică, la Bar (Muntenegru), medaliiile de bronz în cadrul Campionatului Balcanic, după ce a învins, cu 3:1 (20:25, 25:14, 25:15, 25:16), în finala mică, Bosnia-Herţegovina. Elevele lui Mircea Spătăcean reuşiseră un succes categoric şi în faza grupelor, unde nu au cedat niciun set în cele trei partide disputate. Din păcate, după parcursul excelent înregistrat în Grupa B, româncele au suferit prima înfrângere în semifinale. România, pentru care a evoluat şi Cristina Cazacu, sportivă legitimată la CS Volei 2004 Tomis Constanţa, a întâlnit în penultimul act al întrecerii Serbia, în faţa căreia a cedat cu 1:3 (25:15, 13:25, 14:25, 21:25). Pentru medaliile de aur s-au duelat Turcia şi Serbia.

SELECŢIE LA HANDBAL FEMININ LA CSS 1

Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 Constanţa organizează selecţie pentru grupele de handbal fete, copii născuţi în anii 1988 şi 1999. Viitoarele sportive sunt aşteptate începând cu 26 iulie, pe toată durata vacanţei, la Sala “Tomis” (fosta Sală “Hidrotehnica” - zona CET), de luni până sâmbătă, de la ora 11.00. Se acceptă doar fete cu talia peste 1,70 m. Mai multe informaţii pot fi obţinute la nr. de telelefon 0729.849.911 (profesor Ion Puşcaşu).

ARGINT ŞI BRONZ PENTRU CANOTORII ROMÂNI LA CM U-23

Sportivii români au cucerit o medalie de argint şi una de bronz, sâmbătă, la Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret U-23 de la Brest (Belarus). Adelina Cojocariu şi Nicoleta Albu au câştigat argintul în proba feminină de dublu rame, fiind devansate de echipajul american. La patru vâsle feminin, România (Cristina Grigoraş, Elena Trifoi, Cristina Ilie, Ioana Crăciun) a cucerit bronzul, clasându-se după Germania şi Rusia. La dublu vâsle feminin, Andreea Boghian şi Irina Dorneanu s-au clasat pe locul 4, după Germania, Belarus şi SUA. În finalele de ieri, România a evoluat doar la dublu rame masculin, prin Ionuţ Minea şi Marius Luchian.

DISCOBOLUL ANDREI GAG, ARGINT LA CM JUNIORI

Discobolul român Andrei Gag a obţinut medalia de argint în penultima zi a Campionatelor Mondiale de atletism pentru juniori, competiţie care se desfăşoară la Moncton (Canada). Gag a urcat pe a doua treaptă a podiumului după ce a reuşit o aruncare de 61,85 m, cea mai bună performanţă din cariera sa. După prima serie de aruncări, discobolul român s-a instalat în frunte, dar a fost depăşit de lituanianul Andrius Gudzius, cel care a câştigat medalia de aur după o aruncare de 63,78 m. Medalia de bronz a revenit australianului Julian Wruck, cu 61,09 m. Înaintea ultimei zile, delegaţia tricoloră prezentă la Moncton mai numără o medalie de aur prin Mirela Lavric, la 800 m, şi una de bronz, prin Bianca Răzor, la 400 m.

OLTCHIM VA JUCA TOT LA BUCUREŞTI O EVENTUALĂ FINALĂ ÎN LC

Preşedintele CS Oltchim, Ioan Gavrilescu, a declarat că echipa din Rm. Vîlcea va juca tot la Bucureşti finala Ligii Campionilor, în cazul în care elevele lui Peter Kovacs vor reuşi să acceadă în această fază a competiţiei. „Sunt slabe şanse ca la Rm. Vîlcea să se construiască o sală polivalentă nouă. Ştiu că autorităţile locale au promis acest obiectiv, dar este greu de realizat în aceste vremuri de criză financiară. Mai mult ca sigur vom juca tot la Bucureşti în cazul în care echipa va ajunge în finală”, a spus Gavrilescu, care a explicat de ce Oltchimului i s-a fixat ca obiectiv pentru noul sezon calificarea în finala Ligii Campionilor: „Puteam pune obiectiv câştigarea trofeului, dar ne-am gândit la handbaliste. Se pot speria de un astfel de obiectiv. Ne-am gândit că mai bine ar fi să ne propunem egalarea performanţei din sezonul trecut. Au mai ajuns într-o finală de Liga Campionilor şi sunt sigur că fiecare dintre ele ştie că se mai poate ajunge şi în acest sezon acolo”.

NICULESCU A CÂŞTIGAT FINALA DE DUBLU LA PETANGE

Perechea Monica Niculescu / Sharon Fichman (România / Canada), cap de serie nr. 1, a câştigat proba de dublu din cadrul turneului ITF de la Petange (Luxemburg), dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari, informează site-ul itftennis.com. Niculescu şi Fichman au învins în finală, cu 6-4, 6-2, perechea franceză Sophie Lefevre / Laura Thorpe, cap de serie nr. 4. La simplu, Monica Niculescu (nr. 3) a acces în ultimul act al competiţiei, după ce a trecut în semifinale, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, de sportiva bielorusă Daria Kustova, care a învins-o, în sferturi, pe Elena Bogdan, scor 6-3, 6-1. În finală, Niculescu o va întâlni pe Mathilde Johansson, din Franţa. La turneul ITF de la Horb (Germania), dotat cu premii în valoare totală de 10.000 de dolari, Patricia Chirea a fost eliminată în semifinale de italianca Annalisa Bona, scor 6-3, 6-4.

UNGUR A RATAT CALIFICAREA ÎN FINALĂ LA ORBETELLO

Tenismanul Adrian Ungur, cap de serie nr. 7, a ratat calificarea în finala turneului challenger de la Orbetello (Italia), dotat cu premii în valoare totalăd e 64.000 de euro. Ungur a fost învins în semifinale, cu 6-3, 7-6 (7/1), de spaniolul Pablo Andujar, cap de serie nr. 5. Pentru accederea până în penultimul act al turneului, Ungur a obţinut un cec de 3.250 de euro şi 35 de puncte ATP.

MANIFESTĂRI ANTIISRAELIENE LA FINAL FOUR-UL LIGII EUROPENE DE VOLEI FEMININ

Sâmbătă, la Ankara (Turcia), s-au desfăşurat semifinalele celei de-a doua ediţii a Ligii Europene de volei feminin.

Echipele calificate în ultimul act al întrecerii au fost Serbia şi Bulgaria, adversarele României din Grupa A. În semifinale, Serbia a trecut fără probleme de Israel, scor 3:0 (25:20; 25:12; 25:21), în timp ce Bulgaria a produs surpriza, învingând reprezentanta ţării gazdă, Turcia, după un meci spectaculos, încheiat cu 3:2 (25:19, 25:17, 11:25, 23:25, 15:13). Între 150 şi 250 de persoane au manifestat, sâmbătă, la Ankara, împotriva echipei de volei a Israelului, exprimându-şi furia faţă de raidul militar israelian, declanşat în largul Fâşiei Gaza, pe 31 mai, asupra unei flote de ambarcaţiuni cu ajutor umanitar, acţiune soldată cu moartea a nouă turci. Înconjuraţi de poliţie, manifestanţii s-au strâns în faţa Palatului Sporturilor din capitala turcă, unde echipa Israelului disputa, fără spectatori, meciul cu Serbia, din semifinale. Demonstranţii au fluturat drapelul palestinian şi au scandat “Allahu Akbar!” (Dumnezeu este mare), iar un grup a încercat să intre în complexul sportiv, însă a fost împiedicat de forţele de ordine. Un reprezentant al manifestanţilor a declarat că se aştepa ca autorităţile turce să anuleze meciurile echipei Israelului şi să le expulzeze pe sportive, din cauza crizei dintre cele două ţări. Finala mică, Turcia - Israel, desfăşurată ieri, tot fără spectatori, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3:0 (25:19, 25:23, 25:15). Partida pentru desemnarea câştigătoarei, în care s-au întâlnit Serbia şi Bulgaria, s-a desfăşurat aseară, după închiderea ediţiei.

“DUBLĂ” FERRARI ÎN MARELE PREMIU AL GERMANIEI

Pilotul spaniol al echipei Ferrari, Fernando Alonso, a câştigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei, desfăşurat pe circuitul de la Hockenheim, el fiind urmat de coechipierul său, brazilianul Felipe Massa. “Dubla” Ferrari este a doua în acest sezon, după cea înregistrată în prima etapă, în Bahrain. Ea vine la numai două săptămâni după ce Alonso şi Massa au scris o pagină neagră în istoria scuderiei, prin locurile 14 şi 15 ocupate la Marele Premiu al Marii Britanii, cele mai slabe din 1978. Atunci Gilles Villeneuve şi Carlos Reutemann au încheiat Grand Prix-ul Franţei pe locurile 12, respectiv 18. Rezultatele de ieri nu au produs schimbări majore în clasamentele generale. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) continuă să fie lider în clasmentul piloţilor, cu 157 de puncte, fiind urmat de colegul său Button, cu 143p. La constructori, McLaren-Mercedes este pe primul loc, cu 300p, urmată de Red Bull, cu 272p, şi de Ferrari, cu 208p. Următoarea cursă din Formula 1, Marele Premiu al Ungariei, va avea loc duminică, pe circuitul Hungaroring. Aceasta va fi ultima etapă înaintea “vacanţei de vară”, care va dura patru săptămâni.

MERLENE OTTEY MERGE LA CE DE LA BARCELONA LA 50 DE ANI

Slovena de origine jamaicană Merlene Ottey, în vârstă de 50 de ani, a fost selecţionată în echipa de ştafetă 4x100 m pentru ediţia din acest an a Campionatelor Europene de atletism, care va debuta, marţi, la Barcelona. Ottey a ratat posibilitatea de a evolua în proba de 100 m, obţinând un timp slab (11.67), însă a fost reţinută pentru proba de ştafetă 4x100 m de la CE, primul tur al calificărilor urmând să aibă loc pe 31 iulie. Merlene Ottey, născută în Jamaica, a obţinut cetăţenia slovenă în 2002. De-a lungul carierei sale, Ottey a obţinut nouă medalii olimpice, niciuna de aur, şi 20 de medalii la Campionatele Mondiale (în sală şi în aer liber), ea devenind astfel atleta cea mai titrată. În 2008, Ottey a eşuat în tentativa sa de a deveni prima atletă din istorie care participă la opt ediţii ale Jocurilor Olimpice.

RUTIERUL NUNO RIBEIRO, SUSPENDAT DOI ANI

Rutierul portughez Nuno Ribeiro, câştigător al Turului Portugaliei în 2009, a fost descalificat şi suspendat doi ani, ca urmare a depistării sale pozitive cu EPO-Cera înainte de competiţie, a anunţat forul lusitan de profil. Ribeiro, în vârstă de 33 de ani, era deja suspendat provizoriu de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI), din septembrie 2009, când s-au anunţat rezultatele testului antidoping efectuat de portughez pe 3 august. Pe lângă Ribeiro, încă doi coechipieri ai acestuia de la Liberty Seguros, spaniolii Hector Guerra şi Isidro Nozal, au fost depistaţi pozitiv şi suspendaţi de federaţia din ţara lor. Ca urmare a descalificării lui Ribeiro, câştigător al Turului Portugaliei - 2009 a fost declarat spaniolul David Blanco.



12