Vorbe de război între SUA și Coreea de Nord!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Vorbe de război între SUA și Coreea de Nord!
Externe 12 Octombrie 2017 / 18:17 215 accesări 0 comentarii
Donald Trump pregătește un răspuns armat la acțiunile provocatoare ale Coreei de Nord

Donald Trump pregătește un răspuns armat la acțiunile provocatoare ale Coreei de Nord

Dialogul dur al declarațiilor dintre reprezentanții SUA și Coreei de Nord atinge cote paroxistice, amenințările venite din ambele părți îngrijorând comunitatea internațională. Preşedintele american Donald Trump a anunțatcă situaţia actuală din Coreea de Nord nu mai poate continua şi a catalogat drept un eşec acordul diplomatic încheiat cu Phenianul de către fosta administraţie Bill Clinton. "Nu putem lăsa situaţia să continue. Pur şi simplu nu putem. Ar fi trebuit rezolvată cu mult timp în urmă. Clinton le-a dat miliarde de dolari, le-a dat multe alte lucruri şi înainte să se usuce cerneala pe contractul încheiat, ei începuseră din nou cu rachetele balistice şi nucleare. Acum suntem într-o poziţie în care le arătăm că suntem foarte puternici şi construim o armată cum n-a mai fost vreodată -sunt cheltuieli de aproape 800 miliarde de dolari", a acuzat Trump. Preşedintele american a examinat, împreună cu ministrul Apărării, Jim Mattis, și cu șeful Statului Major al SUA, Joe Dunford, gama de opțiuni de care dispun SUA în fața Coreei de Nord. Marți seară, șase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exercițiu de forță față de Coreea de Nord

Răspunsul a venit rapiddin partea ministrului de externe nord-coreean, Ri Yong-ho, care a avertizat că țara sa "va face să plouă cu foc" asupra SUA. "Este voința fermă a întregii armate și a poporului Republicii Populare Democrate Coreea de a face să plouă cu foc peste SUA, care au amenințat să distrugă total RPDC", a spus Ri, acuzându-l pe Trump că, prin declarațiile sale belicoase și nesăbuite de la ONU, a aprins fitilul războiului: "Iubitul nostru comandant suprem Kim Jong-un a avertizat deja în mod ferm că SUA trebuie să acționeze într-o manieră rațională și să înceteze să ne mai atace, dacă nuvor să fie umilite în fața lumii întregi, intrând în raza de acțiune a tirurilor noastre. Guvernul republicii noastre a declarat deja în mai multe rânduri că orice tentativă de a ne sufoca sub pretextul punerii în aplicare a unei rezoluții care include sancțiuni echivalează cu un act de agresiune și de război".

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

SUA, ciocu mic!
SUA, ciocu mic! 847 accesări
Pagina a fost generata in 0.3264 secunde