Aproape 190 de percheziții pentru anihilarea unor grupări infracționale!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În două săptămâni

Aproape 190 de percheziții pentru anihilarea unor grupări infracționale!

Eveniment 20 Martie 2016 / 17:08 671 accesări

Pe parcursul ultimelor două săptămâni, polițiștii din întreaga țară au efectuat 184 de percheziții pentru anihilarea unor grupări infracționale specializate în traficul de persoane, de droguri, în criminalitate informatică și spălare de bani. În dosarele în care descinderile au avut loc sunt cercetate 302 persoane, dintre care 84 au fost reținute pentru 24 de ore sau arestate preventiv pentru 30 de zile. Alte 16 au fost puse sub control judiciar, iar față de două s-a dispus măsura arestului la domiciliu.

În urma acțiunilor derulate de oamenii legii au fost confiscate 37 de kilograme de marijuana, 241 de plante de canabis, 12 kilograme de cocaină, 23 de grame de heroină, 158 de comprimate, patru grame de substanțe psihoactive, 112.300 de țigări și 636 de ceasuri. În plus, anchetatorii au mai ridicat de la domiciliile suspecților zece laptopuri, șapte unități centrale, 42 de telefoane mobile, 15 medii de stocare, nouă cartele SIM, o cameră video, opt arme și 15 cartușe.

În spețele respective s-au pus sub sechestru 12 mașini și s-au ridicat 2.041.712 lei, 48.270 de euro, 1.000 de dolari, 2.570 de lire sterline și 400 de leva. La acțiuni au luat parte 661 de polițiști, care au acționat sub coordonarea procurorilor direcțiilor de investigare a infracțiunilor de criminalitate organizată și terorism.

Amintim că, în urmă cu 11 zile, DIICOT Arad a coordonat 20 de percheziții în județele Constanța, Botoșani, Mureș și Vrancea, într-un dosar ce vizează o grupare specializată în traficul de persoane și înșelăciune. Potrivit anchetatorilor, "în cauză există suspiciunea că, în perioada 2012-2015, membrii rețelei au recrutat de pe teritoriul României peste o sută de victime, provenind din medii sărace, pe care ulterior le-au transportat și adăpostit în Danemarca, prin inducere în eroare, sub pretextul oferirii unui loc de muncă bine plătit", după cum se arată într-un comunicat de presă.

În realitate, spun oamenii legii, indivizii au urmărit ca victimele duse în Danemarca să ajungă să depindă de ei, astfel încât, lipsite de orice mijloace financiare, necunoscând limba pentru a se putea angaja, neavând documente pentru a se întoarce acasă, să fie nevoite să locuiască în spațiile în care au fost cazate și să execute ordinele primite. "În acest sens, suspecții au însoțit și asistat persoanele vătămate în fața autorităților, pentru ca acestea să obțină codul numeric personal danez. Ulterior, sub pretextul îndeplinirii formalităţilor de angajare impuse de lege şi fără ca victimele să fie în cunoştinţă de cauză, au constituit firme-fantomă în numele acestora, au deschis conturi bancare şi au obţinut cărţi de credit pe care le-au utilizat în vederea comiterii de fraude, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 7.000.000 de euro", mai spun procurorii DIICOT.



12