10.000 de români aleg vacanțe în străinătate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
30.000 de turiști pe litoral, de 1 Mai 10.000 de români aleg vacanțe în străinătate
Justiție 17 Aprilie 2015 / 00:00 660 accesări 1 comentariu

Peste 10.000 de români vor petrece minivacanța de 1 Mai în străinătate, numărul acestora fiind cu 10% mai mare față de 2014, iar cele mai căutate destinații sunt stațiuni de la mare și city-breakurile, potrivit agenției Paralela 45. Deşi majoritatea turiştilor aleg Bulgaria sau vacanţele sub 100 de euro, se remarcă în ultimii ani o nouă categorie de turişti, care caută să îmbine city break-urile cu litoralul, la un preţ mult mai mic decât în plin sezon, arată agenţia. ”Vacanţa de 1 Mai se planifică de cele mai multe ori cu câteva săptămâni înainte şi ofertele se selectează după preţ, în primul rând. Dacă oferim tarife cu 30% mai mici decât în plin sezon, românii sunt tentaţi să renunţe la Bulgaria în favoarea unor oferte mai atractive, chiar dacă ceva mai scumpe”, a precizat directorul de marketing al agenției, Daniela Dumitrică. Reprezentanții Paralela 45 spun că în acest an s-au vândut foarte bine sejururile în Roma, Lisabona şi Cipru. Un circuit de 5 zile la Roma, care include transport cu avionul, transfer şi cazare la hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus şi însoţitor de grup şi tur, costă 389 euro, fără taxe de aeroport incluse. ”Alte circuite care încep să fie căutate sunt în Amsterdam, Helsinki şi Sankt Petersburg. Cu 395 de euro, românii pot merge la Amsterdam, pachetul incluzând patru nopți de cazare la hotel de 4 stele cu mic dejun, transport avion, transfer şi însoţitor”, au arătat reprezentanții agenției. Circuitul la Helsinki şi Sankt Petersburg costă 740 de euro şi include 6 nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele, intrări la obiective turistice şi transfer cu avionul, precum şi însoţitor de grup român. Și pe litoralul românesc, hotelierii și reprezentanții din turism estimează că vor ajunge în minivacanța de 1 Mai aproximativ 30.000 de turiști. Cei mai mulți vor fi atrași de stațiunea Mamaia și de numeroasele evenimente care sunt pregătite pentru debutul sezonului estival.

Loading...

1 comentariu

io 20:49:38 / 17 Aprilie 2015
litoralu romanesc

Bă voi ăstia de la telegraf în loc să promovati litoralul românesc să spuneti ca vin zeci de mii , că sunt super oferte , ca vremea este bună si bla bla ca sa faceți oamenii sa vină pe litoral voi spuneti ca se duc la bulgari si ca îi costă nu stiu cât , dar de ce nu spuneti ca se fură masinile intro veselie cu tot pasageri , că este o mafie de nedescris acolo ?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2203 secunde