140 de delfini au murit pe litoralul românesc de la începutul verii

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
140 de delfini au murit pe litoralul românesc de la începutul verii
Social 07 August 2017 / 08:00 2047 accesări 3 comentarii

Bilanț trist al unui ONG care se ocupă de protejarea delfinilor din Marea Neagră: de la începutul verii, 140 de mamifere marine au murit pe litoralul românesc, din cauza rănilor provocate de plasele pescărești. Salvarea ar putea veni de la folosirea unor dispozitive care emit sunete care-i gonesc pe delfini. Pescarii însă nu au încredere în ele. Așa că Ziua Delfinului, sărbătorită în fiecare an pe 5 august, a rămas zi de doliu. Imaginile cu delfini înotând fericiți în Marea Neagră riscă să ajungă o raritate, în condițiile în care mortalitatea în rândul cetaceelor de la noi a crescut. Aproape că nu există săptămână în care să nu fie găsiți delfini morți. Acestea sunt doar cazurile înregistrate de la începutul sezonului estival. Populația de delfini este esențială pentru ecosistemul în care trăiesc, fiind un indicator al stării de sănătate al mediului maritim.

Conform legii, plasele pescărești acceptate de lege trebuie să fie confecționate din relon sau nylon. Acestea sunt materiale foarte rezistente, care fac aproape imposibilă ieșirea din prinsoare a unui delfin. Deși legea pedepsește cu închisoarea pescuitul ilegal, ONG-urile atrag atenția că a devenit un adevărat fenomen în Marea Neagră. Și asta pentru că este foarte greu să prinzi în flagrant pescarii necinstiți și să demonstrezi că lor le aparțin plasele montate în mare care au dus la moartea delfinilor.

3 comentarii

r 15:22:13 / 07 August 2017
6t

AMI DE CE NU ARE GRIJA?

X 16:17:21 / 07 August 2017
intrebare

Cine e AMI?

Gica 12:14:09 / 08 August 2017
Popescu

Asta este din cauza bombelor ce le dau americanii si rusii in mare, fac experimente in marea noastra! Ar trebui sa interzicem americanilor sa mai faca "exercitii" pe teritoriul nostru, nu ne ajută cu absolut nimic!

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2656 secunde