2018, un nou început pentru FC Farul Constanţa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / Liga a 2-a

2018, un nou început pentru FC Farul Constanţa

„Constanţa este faimoasă pentru răsăriturile sale de soare, nu pentru apusuri”
Sport 20 Octombrie 2018 / 13:25 2881 accesări

Ciprian Marica

Ciprian Marica

Petre Grigoraș

Petre Grigoraș

Ionel Dănciulescu

Ionel Dănciulescu

După implicarea la SSC Farul Constanţa şi FC Farul Constanţa, Ciprian Marica a fost prezent sâmbătă, în premieră, la o conferinţă de presă, împreună cu noul director sportiv Ionel Dănciulescu, antrenorul principal Petre Grigoraș și brand-managerul Lorand Balint. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, desfăşurată în sala „Remus Opreanu” din cadrul Consiliului Județean Constanța, au fost prezentate proiecte actuale şi viitoare ale clubului, iar motto-ul de la care s-a plecat a fost următorul: „Constanţa este faimoasă pentru răsăriturile sale de soare, nu pentru apusuri”.

În actualul sezon se doreşte menţinerea în Liga a 2-a, iar pentru sezonul viitor cuvântul de ordine va fi promovarea în Liga 1. La finalul proiectului pe cinci ani, în 2023, se doreşte ca FC Farul Constanţa să evolueze în Cupele Europene, în prim plan fiind pusă şi activitatea Centrului de copii şi juniori. Un logo cu Farul Genovez a fost prezentat alături de emblema clubului. După finalizarea actelor de preluare a SSC Farul va fi prezentată şi organigrama clubului, iar împreună cu FRF se doreşte găsirea unei căli legale pentru schimbarea titulaturii în FC Farul în Liga a 2-a.

„Farul este mai mult decât de fotbal. Este unul dintre vectorii de imagine din Constanţa. Suporterii, într-un moment greu, au făcut ca această echipă să renască şi ţin să le mulţumesc. Sunt sigur că voi găsi aici oameni dispuşi să se implice. Avem un drum lung, un drum de construit. Încercăm să schimbăm nişte lucruri. Sunt un om de sport. Nu mă consider patron. Sunt sportiv şi îmi place ceea fac. Ne dorim să facem performanţă sportivă. Implicarea noastră la Farul este totală. Sper ca oamenii din Constanţa să vină alături de echipă” - Ciprian Marica.

„Sunt bucuros pentru faptul că am ajuns la un club de tradiţie. Sunt convins că foarte multă lume iubeşte echipa Farul Constanţa. Vom face tot ceea ce depinde de noi să ducem echipa în prima divizie. Dacă am venit trebuie să mişcăm lucrurile aici, la Constanţa. Am venit cu inima deschisă. Nu am venit ca să plec înapoi la Dinamo (n.r. - referitor la dorinţa lui Mircea Rednic, noul antrenor al formaţiei dinamoviste, de a-l readuce pe Danciu-gol la gruparea bucureşteană)” - Ionel Dănciulescu.

„Au trecut vreo 12-13 ani de când Farul nu a avut un proiect serios. Am alături două legende ale fotbalului românesc (n.r. - Marica şi Dănciulescu) şi sunt convins că oamenii care iubesc Farul vor fi alături de ei” - Petre Grigoraș.

DUMINICĂ, MOMENT SPECIAL ÎNAINTEA MECIULUI SSC FARUL - FC ARGEŞ

O parte dintre foştii jucători ai Farului vor fi prezenţi duminică, la stadionul din strada Primăverii, cu 20 de minute înaintea primulul fluier al arbitrului partidei dintre SSC Farul Constanța şi FC Argeș, de la ora 12.00, pe stadionul „Gheorghe Hagi”. Fostele glorii „alb-albastre” vor înălța câte un steag personalizat dupa care va fi lansat și noul logo al echipei FC Farul Constanta în cercul de la centrul terenului.

Înainte de fluierul de start, căpitanul echipei constănţene, Alexandru Grigoraş, împreună cu Ionel Dănciulescu, vor duce fanionul personalizat de la colțul terenului.



12