26 iunie - Ziua Naționala a Republicii Madagascar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
26 iunie - Ziua Naționala a Republicii Madagascar
Turism 25 Iunie 2017 / 18:13 1234 accesări 1 comentariu

La 26 iunie Republica Madagascar sărbătorește 57 de ani de la proclamarea independenței. Micul stat african are o suprafață de 587000 km pătrați, este locuit de etnii asiatice originare dinIndonezia,MalaysiașiMelanesia, care se contopesc cu populația aborigenă dar și cu cea africană și arabă imigrată ulterior.

Economia este dominată de agricultură, culturile importante sunt cele de orez și cassava, pe langă plantațiile comerciale de cafea, cuișoare și vanilie.

Madagascarul are un relief variat si o vegetație luxuriantă, remarcându-se prin parcurile naturale, fiecare cu specificul său: parcul de nord prin lemurieni, Parcul Zombitse Vohibasia prin varietatea păsărilor. Deasemenea, insula este renumită pentru recifurile de coral și a condițiilor propice pentru practicarea sporturilor nautice.

Madagascar, este un loc în care strămoșii fac parte din prezent la fel de mult ca din istorie, unde există multe tabuuri ce predomină legile, iar religia occidentală este amestecată cu vrăjitoria și obiceiuri funerare unice.

Gastronomia Madagascarului se bazează în primul rând pe orez. Felurile naționale specifice sunt: romazava — o supă din carne și frunze verzi și ravitoto — o tocană din carne de porc și frunze de manioc. Fiecare regiune a Madagascarului are secretele sale. Pe coasta de nord-est se regăsește savoarea vaniliei în carnea de pui sau rață și savoarea cocosului în crustacee. Comercianții stradali vând frigărui, gogoși, manioc prăjit și prăjituri din orez. O delicatesă este homarul pe orez cu nucă de cocos și sos de arahide iar băutura tradițională este apa de orez. Sucurile naturale variază în funcție de sezon — papaya, mango, tamarinde, trestie de zahăr (betsa-betsa).

Republica Madagascar are capitala la Antananarivo iar alte orașe mari sunt Analamanga, Toamasina, Atsinanana. Antananarivo este situat la o altitudine de 1.280 m, în regiunea platoului central. Așezarea urbană se bucură de o poziție dominantă, prin amplasarea pe culmile și pantele unei creste stâncoase lungi și înguste.

Pentru a călători în Madagscar este nevoie de viză consulară. Costă, dar merită!

Taguri articol

1 comentariu

Gigi 00:13:48 / 17 Iulie 2017
!!!

Frumoasa tara , dar nu este mica deloc , ba chiar destul de mare . Am trecut de mai multe ori pe acolo , dar nu mi-am investit banii decat ocazional , in fructe si mirodenii locale , si nu in vacante si obiective turistice , asa cum au facut politruci de pe la noi , precum Mazare , Preda , Strutinski , Dobre , Nicusor , Dragnea , Brailoiu si altii ...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.237 secunde