Adrenalină şi suspans la viteze ameţitoare, în parcarea de la Maritimo

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Spectacol total în a patra etapă a CN de Drift, desfăşurată la Constanţa Adrenalină şi suspans la viteze ameţitoare, în parcarea de la Maritimo
Sport 28 August 2016 / 23:50 780 accesări 0 comentarii

Bulgarii au dominat podiumurile celor două clase de la a patra etapă a Campionatului Naţional de Drift

Bulgarii au dominat podiumurile celor două clase de la a patra etapă a Campionatului Naţional de Drift

Mii de constănţeni şi turişti au avut ocazia de a admira timp de două zile, sâmbătă şi duminică, maşinile cu sute de cai putere care au derapat controlat la viteze de peste 100 de kilometri la oră în cadrul celei de-a patra etape din cadrul Campionatului Naţional de Drift, competiţie desfăşurată pe circuitul creat în parcarea de la Maritimo Shopping Center şi organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Clubul Sportiv Romanian Drift Community, graţie parteneriatului semnat cu Asociaţia Litoral - Delta Dunării şi cu Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică. Prima zi a întrecerii a fost dedicată antrenamentelor, însă adevăratul spectacol a avut loc duminică, iar organizatorii au oferit numeroase surprize. Cea mai mare a fost prezenţa Cătălinei Ponor, tripla campioană olimpică de gimnastică artistică. Proaspăt revenită de la Jocurile Olimpice de la Rio, constănţeanca şi-a făcut apariţia într-una dintre maşinile de concurs, în dreapta pilotului, având astfel şansa de a trăi pe viu senzaţiile driftului. Impresionată, sportiva în vârstă de 29 de ani a mărturisit că a urcat în premieră într-o maşină de cursă. “Mie îmi plac mult maşinile şi le mulţumesc organizatorilor că mi-au dat ocazia să merg pentru prima oară într-o maşină de curse”, a spus Ponor, care a avut parte de mai multe surprize. Marea campioană a făcut un tur de onoare într-o maşină decapotabilă, cu motorul turat, în aplauzele publicului, apoi şapte maşini au participat la o demonstraţie de drift în semn de apreciere, iar în final a primit titlu de Ambasador al Staţiunii Mamaia din partea preşedintei Asociaţiei Litoral - Delta Dunări, Corina Martin.

“DUBLĂ” PENTRU FAMILIA STEFANOV

Concursul a oferit adrenalină şi suspans, fiind gustat din plin de spectatori, care au avut şi ocazia de a vedea un mic incident, două automobile intrând în parapeţi după ce s-au atins uşor. După ore întregi de dueluri au fost desemnaţi şi câştigătorii la cele două clase, ambii venind din Bulgaria. Mai mult, cei doi fac parte din aceeaşi familie, fiind tată şi fiică. Astfel, la Clasa Debutant, pe primul loc s-a clasat cea mai tânără femeie-pilot de drift din Europa, bulgăroaica Kristalina Stefanova, care va împlini 16 ani luna viitoare. “Am mai urcat pe podium, dar niciodată pe cea mai înaltă treaptă. Mă bucur mult că am câştigat, dar şi pentru că adun experienţă”, a spus câştigătoarea, care a fost urmată de Zlatko Georgiev şi Mădălin Grigore. La Clasa Pro, victoria i-a revenit lui Krasimir Stefanov, care l-a învins în finală pe liderul clasamentului general, Stefan Stefanov, pe locul trei clasându-se Iulian Jumuga. “Mi-a plăcut mult circuitul şi felul în care a fost organizată această etapă. Mă bucur pentru Kristalina, care progresează foarte rapid”, a declarat învingătorul. Din păcate, Sorin Ene, candidat la titlul de campion, s-a oprit în optimile competiţiei, din cauza unor probleme tehnice.

Succesul înregistrat de eveniment i-a determinat pe organizatori să anunţe că vor urma şi alte competiţii de acest gen pe litoral. “Este cel mai mare număr de spectatori care a asistat la un show automobilistic şi am decis să continuăm cu organizarea acestor gen de evenimente şi în 2017, când vom deschide sezonul pe 1 mai, în Mamaia, cu o etapă din Campionatul Naţional de Drift”, a dezvăluit Corina Martin.

Citeşte şi:

Show cu sute de cai putere la Constanţa

Sâmbătă şi duminică, spectacol automobilistic la Maritimo

Motoare turate la Campionatul Naţional de Drift de la Constanţa

Loading...
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.2221 secunde