Agitaţie mare la început de campanie electorală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Alegeri europarlamentare

Agitaţie mare la început de campanie electorală

Politică 26 Aprilie 2014 / 00:00 721 accesări

Nici nu a început bine campania electorală pentru alegerile europarlamentare că deja au apărut primele reacţii cu privire la acest subiect. Candidaţii şi echipele lor au început să se agite de mama focului, iar autorităţile responsabile cu buna desfăşurare a campaniei şi a scrutinului propriu-zis sunt ca pe ace în această perioadă. Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, i-a atenţionat pe prefecţi, în cadrul unei videoconferinţe, că vor lucra non-stop în următoarea lună. De asemenea, Oprea le-a dat de înţeles că europarlamentarele reprezintă un test, iar dacă nu îl trec, vor fi eliberaţi din funcţie până la prezidenţiale. În timpul aceleiaşi conferinţe, ministrul a menţionat faptul că, începând cu această campanie electorală, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a primit competenţe legale privind listele electorale şi numărul de alegători prin operaţionalizarea Registrului Electoral. În plus, vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a anunţat că Registrul Electoral este disponibil şi pe internet, astfel încât oamenii pot afla la ce secţie vor merge să voteze accesând site-ul www.registrulelectoral.ro.

CÂŢI ROMÂNI VOR VOTA Conform vicepreşedintelui AEP, în România sunt peste 18,3 milioane de cetăţeni cu drept de vot, număr în care sunt incluşi peste 20.000 de tineri care vor deveni majori până în ziua alegerilor. Aceştia îşi vor putea exprima opţiunile în cele 18.532 de secţii de votare organizate la nivel naţional, conform datelor furnizate de ministrul Oprea. În judeţul Constanţa există 551 de secţii, dintre care 209 se află pe raza municipiului Constanţa.

PARTIDELE ÎŞI FAC PRIMELE PRONOSTICURI În timp ce autorităţile stabilesc ultimele detalii ce ţin de procesul electoral, formaţiunile politice îşi fac tot felul de calcule şi speranţe cu privire la şansele de reuşită. Candidaţii PP-DD, de pildă, şi-au propus măcar să egaleze procentul de 15% obţinut în 2012. Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că, pentru formaţiunea pe care o conduce, depăşirea pragului de 5% este o provocare, având în vedere situaţia demografică.



12