ALARMANT! 4 DECESE de gripă, confirmate într-o singură zi!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nicio persoană nu a fost vaccinată

ALARMANT! 4 DECESE de gripă, confirmate într-o singură zi!

Sănătate 12 Februarie 2018 / 17:31 1935 accesări

Situația privind decesele cauzate de virusul gripal devine alarmantă în România. Într-o singură zi, mai exact pe 12 februarie, specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au anunțat 4 decese, numărul total ajungând astfel la 22. Au fost răpuși de gripă: bărbat de 48 de ani, din județul Iași, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal; bărbat de 67 de ani, din jud.Bihor, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente și nevaccinat antigripal; femeie de 63 de ani, din jud.Arad, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal; femeie de 65 de ani, din jud.Călărași, confirmată cu virus gripal tip B, având condiții medicale preexistente și nevaccinată antigripal.

Menționăm că județul Constanța se situează pe locul 2 în țară în ceea ce privește numărul cazurilor de gripă (cu 63 de cazuri), după București, unde s-au semnalat 115 de cazuri de gripă. Medicii susțin că singura metodă de prevenire a gripei este vaccinarea, indicată mai ales persoanelor considerate la risc (copii, bătrâni, persoane instituționalizate, personal medical, bolnavi cronici). Până la 4 februarie, au fost vaccinate antigripal 864.116 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit, gratuit, de Ministerul Sănătății (MS).

MĂSURI Reamintim că măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. Totodată, vaccinarea antigripală este ferm recomandată și populației generale, active, care nu se încadreaza în nici una din categoriile de risc de a dezvolta complicații ale gripei, potrivit (MS).

ANTIBIOTICELE NU SE UTILIZEAZĂ ÎN CAZUL GRIPEI, IAR SPECIALIȘTII RECOMANDĂ EVITAREA AUTOMEDICAȚIEI!

În cazul apariției simptomelor de boală, MS recomandă prezentarea la medicul de familie, în vederea diagnosticării și instituirii tratamentului corect. De asemenea, pentru prevenirea îmbolnăvirii persoanelor din jurul dumneavoastră, în cazul în care ați fost diagnosticat cu gripă se recomandă repaus și limitarea contactului cu alte persoane.

ACCES LIMITAT ÎN SPITALE! La Constanța, în condițiile date, au fost luate deja măsuri. În această perioadă, nu se mai intră ca până acum în cea mai mare unitate sanitară din județ - Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” Constanța. Conducerea SCJU s-a văzut nevoită să impună reguli stricte, în condițiile în care sunt semnalate și decese în rândul pacienților internați. Astfel, cine vrea să viziteze pe cineva în SCJU, trebuie să știe: poate intra la pacient o singură persoană, doar între orele 13.30 și 17.00. Este foarte important de știut că dacă aveți e cineva drag pe patul de spital în secțiile ATI Adulți și Copii, dar și Oncologie, accesul este interzis. De ce? Aici sunt tratate persoane care au o imunitate extrem de scăzută, iar orice afecțiune în plus poate fi fatală respectivilor pacienți. Așa că dacă țineți la ei, trebuie să înțelegeți această radicală decizie. Accesul este limitat și în secțiile de Obstetrică Ginecologie I și II, Nou-născuți și Pediatrie.

Taguri articol


12