ALERTĂ! În prag de CRIZĂ! Nevoie mare de DONATORI DE SÂNGE!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Campania continuă

ALERTĂ! În prag de CRIZĂ! Nevoie mare de DONATORI DE SÂNGE!

Sănătate 18 Aprilie 2018 / 17:16 970 accesări

Dacă numărul donatorilor nu va crește în următoarea perioadă, la Constanța nu este exclusă o criză de sânge. Reprezentanții Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanța roagă locuitorii județului nostru să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină. Ei atenționează că solicitările de componente sanguine au crescut în această perioadă pe fondul menținerii unui număr scăzut de donatori, în ciuda mesajelor transmise și a acțiunilor întreprinse. Grav este că, în ultimile trei săptămâni s-au prezentat zilnic doar jumătate din numărul necesar de donatori, care ar fi minin 60-70, zilnic. ”Pentru a putea asigura pacienților tratamentul transfuzional, avem nevoie de un număr mai mare de donatori de sânge, de aceea rugăm insistent persoanele care au mai donat să revină, iar pe cei care nu au mai donat, îi rugăm să devină donatori de sânge cât mai curând”, este mesajul directorului CRTS Constanța, dr. Alina Dobrotă.

Toți cei care doresc să salveze o viață sunt așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, de la 7.30-13.00, la sediul din str.Nicolae Iorga nr. 85, lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”.

Pentru informatii privind donarea de sânge vă rugăm să sunați la 0241616035 sau 0341180013.

PROGRAM SPECIAL DONARE SÂNGE: 21 aprilie: între orele 9.00 și 13.00; 30 aprilie: între 7.30 și 13.30.

CINE POATE DONA/BENEFICII! ”Pot dona persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă”, potrivit specialiștilor CRTS. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! ”Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi de scutire în ziua donării în cazul elevilor, studenților și militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge”, menționează CRTS Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.1923 secunde