Alte 29 de persoane, depistate cu A/H1N1

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Naţional. În 24 de ore

Alte 29 de persoane, depistate cu A/H1N1

Sănătate 22 Ianuarie 2010 / 00:00 503 accesări

De miercuri până joi, 29 de persoane au fost depistate cu gripă A/H1N1, cele mai multe în judeţul Botoşani (şapte), şi în municipiul Bucureşti (cinci), în intervalul menţionat nefiind înregistrat niciun deces, potrivit ultimei comunicări a reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii (MS). Bilanţul îmbolnăvirilor cu gripă nouă în România, de la debutul pandemiei şi până în prezent, a ajuns la 6.807, din care 109 decese.

CONSTANŢA. În ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, s-a confirmat un caz de gripă cu virusul pandemic A/H1N1, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa. “Este vorba despre o femeie cu factori de risc asociaţi, respectiv cardiopatie ischiemică şi bronşită cronică”, a declarat directorul ajunct al DSPJ, Mihaela Dinisov. Ea asigură că pacienta se află sub supraveghere medicală şi tratament de specialitate.

VACCINAŢI. Peste 1,2 milioane de români s-au vacinat împotriva virusului A/H1N1 până pe 17 ianuarie, 700.000 dintre acestea imunizându-se doar în săptămâna 11-17 ianuarie, potrivit reprezentanţilor MS. Până pe 18 ianuarie, MS repartizase în teritoriu 2.248.050 de doze de vaccin gripal. Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a atras atenţia direcţiilor de sănătate publică asupra modului în care au organizat campania de vaccinare contra gripei porcine, având în vedere că la nivel judeţean există foarte multe doze de vaccin neutilizate, dar se solicită suplimentarea stocurilor. Demnitarul a cerut ca, mai întâi, dozele rămase neutilizate într-un judeţ să fie repartizate acolo unde sunt insuficiente, menţionând că vor fi aprobate şi suplimentări dacă este necesar. De asemenea, ministrul a declarat că medicii de familie trebuie să aibă prioritate în ceea ce priveşte aprovizionarea cu doze de vaccin. Medicii de familie au solicitat MS urgentarea şi îmbunătăţirea modalităţilor de aprovizionare cu vaccin a medicilor de familie, cu atât mai mult cu cât România este încă pe vârful celui de-al doilea val pandemic, inclusiv prin crearea unui sistem de reacţie şi comunicare rapidă pentru situaţii deosebite. “Continuăm să susţinem că este neprofesionist să fim anunţaţi prin media sau să deducem din diverse comunicate apărute la ştiri, care sunt atribuţiile noastre în anumite situaţii”, spun medicii de familie. Imunizarea contra gripei noi a copiilor între 6 şi 16 ani va începe în februarie, dacă vaccinul pentru aceste categorii de vârstă, fabricat de Institutul “Cantacuzino”, va fi aprobat de Agenţia Naţională a Medicamentului, a anunţat, miercuri, MS.



12