ATENȚIE, PERICOL MORTAL! Cel mai mare pericol pentru sănătate!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
ATENȚIE, PERICOL MORTAL! Cel mai mare pericol pentru sănătate!
Sănătate 20 Martie 2017 / 15:24 2384 accesări 1 comentariu

Cel mai mare pericol pentru sănătate - pericol mortal - este reprezentat de un grup de superbacterii rezistente la antibiotice, bacterii pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) le numește "patogeni prioritari", punctează Live Science, citat de Agerpres. Aceeași sursă menționează că lista de superbacterii alcătuită de OMS este împărțită în 3 categorii, în funcție de prioritate: critică, ridicată și medie. Cei 3 agenți patogeni alcătuiesc categoria de prioritate critică, fiind rezistenți la antibiotice și reprezentând un pericol pentru persoanele internate în spitale, pentru copiii din creșe și pentru persoanele din sanatorii. Conform OMS, bacteriile rezistente la antibiotice (superbacterii) reprezintă o prioritate critică pentru că de multe ori infecțiile cu astfel de patogeni sunt mortale. Spre exemplu, pacienții care sunt infectați cu Stafilococul auriu rezistent la meticilină (MRSA) se confruntă cu un risc de mortalitate cu 64% mai mare decât cei infectați cu varianta non-rezistentă a stafilococului. Toți cei 3 agenți patogeni din grupul de prioritate critică sunt rezistenți la o familie de antibiotice denumite carbapeneme. Aceste antibiotice sunt deseori denumite și "medicamente de ultimă instanță" pentru că, dacă acest tratament eșuează, medicii nu mai au soluții. ”Este foarte important ca OMS să ia măsuri în această problemă pentru că în zilele noastre, când este foarte ușor să călătorești dintr-o parte în alta a globului, o infecție cu un organism rezistent la antibiotice se poate răspândi foarte rapid”, a explicat dr. Kenrad Nelson, profesor de epidemiologie boli infecțioase la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

CARE SUNT CELE 3 SUPERBACTERII

Cele 3 superbacterii din categoria de prioritate critică întocmită de OMS sunt: Acinetobacter baumannii - rezistentă la carbapeneme, care poate provoca pneumonie, infecții grave ale sângelui și alte afecțiuni grave, conform Centrului american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Center for Disease Control and Prevention - CDC); Pseudomonas aeruginosa - rezistentă la carbapeneme, cel mai des infecțiile cu P. aeruginosa apar tot în mediile intraspitalicești; pentru pacienții infectați cu P. aeruginosa, pneumoniile sau alte infecții care pot apărea după intervenții chirugicale sunt extrem de periculoase. Aceste bacterii pot însă trăi și în piscine și bazinele de relaxare de la centrele spa și produc infecții grave ale urechii și iritații ale pielii, conform CDC. Pacienții internați în spital sunt expuși riscului de infectare cu această bacterie prin contact cu mașinile pentru respirație, catetere sau în urma intervențiilor chirurgicale; Enterobacteriaceae rezistentă la carbapeneme - infecțiile cu Enterobacteriaceae rezistentă la carbapeneme (CRE) se produc de obicei în spitale și în centrele de îngrijire de lungă durată, conform CDC. Similar bacteriei A. baumannii, CRE nu prezintă un risc deosebit pentru persoanele clinic sănătoase, fiind în schimb foarte periculoasă pentru cei cu sisteme imunitare slăbite.

1 comentariu

... 12:23:16 / 21 Martie 2017
...

Iarasi le vomita mintea superbacterii, doar-doar ii vor convinge pe oameni sa bage in ei metalele grele si mercurul din vaccinuri.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1649 secunde