BOMBĂ în Justiție! Condamnarea lui Dragnea, NULĂ?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
BOMBĂ în Justiție! Condamnarea lui Dragnea, NULĂ?!
Justiție 13 Februarie 2018 / 18:08 1765 accesări 19 comentarii

O decizie luată de Curtea Constituțională a României aruncă în aer tot sistemul juridic mioritic și multe din deciziile controversate ale Înaltei Curți de Casație și Justiție. Conform CCR, condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, din dosarul Referendumul este nulă!

Motivarea principală a deciziei ține de faptul că judecătorii care au dispus pedeapsa pentru liderul PSD nu au fost cei care au semnat și motivat hotărârea judecătorească, informează luju.ro.

CCR a făcut publică Decizia nr. 33 din 23 ianuarie 2018 privind obiecțiile de neconstituționalitate ridicate în legătura cu modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Una dintre criticile semnalate de cei care au contestat modificarile la CCR privea posibilitatea ca foști judecători, care și-au încetat activitatea din motive imputabile, să fie încadrați pentru redactarea proiectelor de hotărâri judecătorești. Prevederea introdusă în Legea 304/2004 a fost declarată neconstituțională, însă argumentele prezentate de judecătorii CCR sunt explozive. Iar asta întrucat ele aruncă în aer condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul “Referendumului”.

“In situatia in care nu judecatorul care a participat la dezbateri si la deliberari este acela care redacteaza/motiveaza hotararea judecatoreasca, garantiile pe care Constitutia si legea le consacra pentru protejarea dreptului la un proces echitabil, pentru asigurarea unei justitii impartiale, infaptuite in numele legii, raman instrumente declarative, lipsite de efectivitate, inutile”. De asemenea, CCR arată că “intreaga reglementare referitoare la independenta justitiei, la regulile de procedura penala sau civila referitoare la solutionarea cauzelor, la necesitatea savarsirii unui act de justitie motivat, este lipsita de efecte juridice daca hotararea judecatoreasca prin care 'se spune dreptul' este intocmita de o persoana care nu indeplineste calitatea de judecator al cauzei, deci care este straina procedurii jurisdictionale, actului deliberativ care a condus la solutia adoptata si, implicit, actului de justitie in sine”. Nu în ultimul rând, CCR a statuat că “motivarea hotararii judecatoresti este un act inerent functiei judecatorului cauzei, constituie expresia independentei sale si nu poate fi transferata catre o terta persoana”, ca “motivarea nu constituie doar premisa unei bune intelegeri a hotararii, dar si garantia acceptarii sale de catre justitiabil, care se va supune actului de justitie avand increderea ca nu este un act arbitrar” si că motivarea hotărârii judecătorești “reprezinta un element esential al hotararii judecatoresti, o puternica garantie a impartialitatii judecatorului si a calitatii actului de justitie, precum si o premisa a exercitarii corespunzatoare de catre instanta superioara a atributiilor de control judiciar de legalitate si temeinicie”.

Decizia CCR se răsfrînge direct asupra procesului în care Liviu Dragnea a fost condamnat, iar hotărîrea de condamnare este lună pentru că dosarul se încadrează într-una din situațiile mai sus prezentate.

Cazul “Cerovsek si Bozicnik contra Sloveniei”, pe care își întemeiază CCR motivarea, este identic cu cel al condamnării definitive a președintelui PSD Liviu Dragnea în “Dosarul Referendumului”.

Condamnarea a fost dispusă de Completul de 5 al ÎCCJ format din judecătorii Livia Doina Stanciu – președinte, Angela Dragne, Luciana Mera, Livia Luminița Zglimbea și Ioana Bogdan. Acestea au pronunțat decizia penală prin care au respins apelul lui Dragnea, la 22 aprilie 2016 (Dosar 2795/1/2015), dar hotărârea a fost motivată ilegal, 10 luni mai târziu (in februarie 2017), deși legea prevede obligația ca judecătorii să-și motiveze hotărârile în termen de 30 zile.

Conform luju.ro, cel mai grav este că hotărârea de condamnare în forma ei motivată nu a mai fost semnată de judecătorii care au pronunțat respectiva hotărâre de condamnare. Asta întrucât în intervalul celor 10 luni de la pronunțare, la redactare, judecătoarele Livia Stanciu și Luminița Livia Zglimbea s-au pensionat fără să mai motiveze, iar hotărârea în forma motivată – cea care se pune în aplicare/executare – a fost semnată în locul celor două de actuala președintă a ÎCCJ Cristina Tarcea, care este judecător de civil și nu de penal, dar nici nu a participat la judecată. Sursa: evz.ro.

Loading...
loading...

19 comentarii

PDL-PNL CIUMA GALBENĂ.. 19:31:16 / 13 Februarie 2018
EA ESTE VINOVATĂ ...

PDL-PNL CIUMA GALBENĂ e este vinovatul principal pt aceste abuzururi ale DNA.. Toți românii știu că Liviu a fost condamnat nedrept.O condamnare care a păcălit Europa a mințit că în România a avut loc o tentativă de lovitură de stat !...O minciună care acum iese la iveală ! Lovitură de stat au dat PDL-PNL CIUMA GALBENĂ când ai înlăturat prin Crima din COLECTIV guvernul PONTA in 2015. .." A TREBUIT SA MOARĂ TINERII NEVINOVAȚI PT CA EU Am GUVERNUL MEU !*..A spus-o Elefantul ROZ !

LIVIU un învingător... 19:32:43 / 13 Februarie 2018
Al PDL PNL CIUMA GALBENĂ !

Liviu un EROU național în lupta cu statul paralel !

Cel mai bun exemplu... 19:36:39 / 13 Februarie 2018
Liviu Dragnea..

Ce isa întâmplat lui LIVIU Dragnea e cel mai bun exemplu că statul paralel există..Au reușit să facă Penal un OM NEVINOVAT ...Au reușit să STRÂNGĂ împotriva lui o ură nemaiîntâlnită ...De parcă Liviu era coruptul corupților !.. Totul cu ajutorul acestui sistem ticăloșit MAFIOT PDL PNL CIUMA GALBENĂ !

Ion 19:37:00 / 13 Februarie 2018
Limitați mintali..

Pe asemenea specimene se bazează penali aflați la putere.. Voi sunteți cei ușor de manevrat pentru ca aveți capul doar de decor.. Sunt mulți în tara ăsta care se gândesc la viitorul lor și al copiilor.. Penalul Daddy va ajunge acolo unde_i este locul , Rahova...

Ion penal e mata... 19:41:09 / 13 Februarie 2018
Pt că te-a născut ...

Și nu te-a avortat !.. Aștept să iasă POPORUL in stradă să ceară demisă IMEDIAT a șefei DNA.. Nu se mai pot mușamaliza aceste dezvăluiri GRAVE de Constituire de grup infracțional într-o instituție că DNA !

Ion sa stingi lumina... 19:43:31 / 13 Februarie 2018
Când mata îmi suge PLA

Stinge lumina .Și ia-o n gură !

Răspunde | Raportează | | |-10
Ion 19:47:37 / 13 Februarie 2018
Oligofren..

Oftica-te ca tot penal rămâne. .Lațul se strânge. .

Corect CCR.. 19:51:36 / 13 Februarie 2018
Nu poți condamna un OM..

Un OM NEVINOVAT !..Ce motivare ?.. Dacă nu există situație PENALĂ !.. Judecătorii respectivii au îndeplinit un ORDIN dat de Băsescu T creatorul sistemului ticalosit..Nu a existat nici un motiv pt că LIVIU Dragnea sa FIE condamnat ! Câți oamenii nevinovați ați mai condamnat ticăloșilor BASISTI PDL-PNL CIUMA GALBENĂ.!..

Ion constanta 20:41:26 / 13 Februarie 2018
Pentru PDL-PNL CIUMA GALBENĂ..

Nu toti romani gandesc ca tina sau ca mine. Dar eu stiu sigur ca PSD sunt tradatori de tara apoi celelalte partide pentru ca au continuat tradarea. Iar despre vinovatia lui da e vinovat toate alegerile cel putin din 2000 cand iliescu la furat pe vadim si pana in prezent da sunt furate in proportie de 10-20% vinovati sunt si alegatori care dorm pe ei in casa si nu voteaza lasand analfabetii, orfani,batrani care au dat in mintea copiilor , ajutantii sociali si mortii din cimitir mai gadestete daca nu esti membru intrun partid

Ion constanta 20:45:15 / 13 Februarie 2018
Pentru Ion penal e mata...

Se vede ca esti facut de PSD nu am pretenti la vocabularul tau pentru ca doar PSD cand se simte vinovat vorbeste vulgar aratand ca mama lui nu a fost educata ,asta si vazut si tu la TV cand PSD vorbea cu matai cu... Tu sugi in baie etc la alte partide nu am vazut

Ion constanta 20:48:03 / 13 Februarie 2018
Pentru Cel mai bun exemplu...

Stat paralel cand ai puterea in mana nu poate vorbi decat daca esti vinovat si incerci sa te scuzi sau esti nebun ca doar parlamentari nu dau teste ca tot cetateni psihologice

Ion constanta 20:50:38 / 13 Februarie 2018
Pentru Corect CCR..

CCR sunt tot politici ei nu tin cu tara ,ei tin doar cu cei ce sunt la putere sau ai uitat perioada PDL ului ,tradeaza si ei tara din pacate iar despre avocatul poporului e platit degeaba ca nusi apara poporul

Liviu Chilian 22:05:16 / 13 Februarie 2018
Curand, Drakknea si Sathanasiadis-tăriceanu vor fi lichidati, executati

Asa cum Ceausul Ciuruit a pierit pe limba lui, si acesti doi psihopati-sociopati, Drakknea si Sathanasiadis, vor fi tratati cu plumb pt boala incurabilă de care suferă. Porciidecaine-rabiati, locotenentele si locotenentii ce ling, acum, labele paroase ale astor doi dilii-satanizati, ii vor TRADA cand Jewniunea Jewropeana si Amerikk vor trece la represalii tehnice impotriva Crimei Organizate Pesediste din bantustanul groazei. Amin!

ZORO 22:31:10 / 13 Februarie 2018
!!!

Păi, după ce dragnea liviu nicolae a spus, că nu este nevoie ca șefa dna-ului să fie schimbată, gata dosarul pdl-istului de dragnea liviu nicolae s-a închis și nea livache a scăpat, așa are să scape și vâlcov darius care este fost pdl-ist, doi băsiști, cu maaare misiune în psd-ul pierdut de adevărații psd-iști. Mulți psd-iști dornici de funcții și averi, au trădat idealurile sociale ale acestui partid și au cochetat cu lichelele din pdl, fapt care s-a întâmplat dealtminteri și în pnl și pnț"cd", ca în cele din urmă cele trei partide istorice să ajungă vecine de cavou pe strada liniștei, unde vor depăna amintirile din : tinerețea și maturitatea politică a fiecăruia, le urăm iertare de păcate și odihnă veșnică, pentru că au avut un trecut zbuciumat și le trebuie muuultă liniște și odihnă ! Groparilor : pntcd-ului, pnl-ului și psd-ului, nu le urăm ce a făcut iuda, ci rugăm pe Dumnezeu, voia lui, să se facă, cu ei !

Cititor 09:23:14 / 14 Februarie 2018
Chiar este NUL

Nu stiu de ce le-a luat atata timp sa inteleaga o lege in vigoare. Trebuia doar citită.

12

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2192 secunde