Buzărnescu a cedat în finala de la Hobart

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp

Buzărnescu a cedat în finala de la Hobart

Sport 13 Ianuarie 2018 / 13:36 545 accesări
După parcursul foarte bun de la Hobart, Mihaela Buzărnescu va intra în Top 50 WTA (sursa foto: www.wtatennis.com)

După parcursul foarte bun de la Hobart, Mihaela Buzărnescu va intra în Top 50 WTA (sursa foto: www.wtatennis.com)

Mihaela Buzărnescu (locul 57 WTA) nu s-a putut impune, sâmbătă, în finala turneului de la Hobart (Australia), dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari. În ultimul act, Buzărnescu cedat în faţa belgiancei Elise Mertens (locul 36 WTA și cap de serie nr. 2), deţinătoarea trofeului, cu scorul de 1-6, 6-4, 3-6, după două ore și 31 de minute de joc. Întâlnirea a fost întreruptă de mai multe ori din cauza ploii. Partida care ar fi trebuit să înceapă în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 3.00, a fost amânată mai mult de o oră. Jocul a fost oprit pentru câteva ore în setul secund, iar în setul decisiv, la scorul de 5-2 pentru Mertens, a fost întrerupt încă aproximativ o oră.

„Vreau să le mulţumesc părinţilor şi oamenilor din staff-ul meu şi antrenorului meu. Apreciez efortul pe care l-au depus în revenirea mea. Le mulţumesc organizatorilor, directorul turneului şi copiilor de mingi, dar şi oamenilor care au venit să ne susţină în această săptămână. A fost o săptămână minunată pentru mine. Ascensiunea mea arată că poţi reuşi indiferent de ceea ce se întâmplă. Cred că pot fi un exemplu pentru multă lume. Tenisul este un sport competitiv, trebuie să lupţi până la final, pentru că fiecare punct contează”, a spus Buzărnescu, la finalul partidei.

Pentru prezenţa în finală, Buzărnescu va primi un cec în valoare de 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA, iar Mertens şi-a asigurat un cec în valoare de 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA.

DULGHERU, ÎN ULTIMUL TUR AL CALIFICĂRILOR LA AUSTRALIAN OPEN

Alexandra Dulgheru (locul 190 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în ultimul tur al calificărilor pe tabloul principal al primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Dulgheru a învins-o, cu scorul de 7-6 (8/6), 6-0, pe Dayana Yastremska (Ucraina, locul 177 WTA). În schimb, Irina Bara (locul 183 WTA) a pierdut întâlnirea cu Bernarda Pera (SUA, locul 126 WTA), scor 6-4, 2-6, 3-6.12
Pagina a fost generata in 0.185 secunde