Ce beneficii va aduce „Lista albă a celor mai buni contribuabili“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La un pas de a deveni realitate Ce beneficii va aduce „Lista albă a celor mai buni contribuabili“
Economie 17 Septembrie 2019 / 13:14 1828 accesări 0 comentarii

ANAF a publicat pe site-ul insituţiei un plan de măsuri în vederea eficientizării colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat, care prevede o „lista albă a celor mai buni“ contribuabili şi care este foarte aproape de implementare, conform declaraţiilor recente ale şefei Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu. Contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile fiscale la timp şi integral, vor beneficia, începând cu 1 ianuarie 2020, de o bonificaţie de 3% din sumele aferente, conform unei declaraţii a Mirelei Călugăreanu.

Planul de măsuripentru eficientizarea colectării veniturilor la Bugetul General Consolidat, publicat în data de 25 iunie 2019, prevede o serie de măsuri pentru eficientizarea colectării de bani la bugetul de stat şi o serie de alte obiective.

ANAF va iniţia modificarea legislaţiei în vederea reglementării prin Codul de Procedură Fiscală a posibilităţii publicării unei „liste albe“ a contribuabililor buni plătitori, de o manieră similară cu cea a publicării listei contribuabililor care înregistrează obligaţii restante de plată, scrie în documentul oficial. De asemnea, se doreşte şi acordarea de facilităţi fiscale la plata obligaţiilor fiscale pentru bunii plătitori.

În acest sens, conform documentului oficial, vor fi implementate următoarele măsuri: stabilirea criteriilor pentru definirea profilului contribuabilului ca „bun plătitor“; stabilirea categoriilor de facilităţi ce pot fi acordate categoriei de contribuabili buni plătitori; realizarea unui studiu de impact cu privire la acordarea facilităţilor fiscale la plata obligaţiior fiscale pentru bunii plătitori.

Pentru a se putea aplica aceste prevederi, proiectul trebuie lansat în dezbatere publică, apoi aprobat de Guvern şi publicat în Monitorul Oficial.

Loading...


Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1433 secunde